Ev sahibim depozitomu vermiyor ne yapmalıyım?

Selamlar değerli arkadaşlar,
Evin resimlerini yükledim ki temiz olduğu anlaşılsın diye. Biraz uzun anlattım fakat sabırla okumanız ve bana yol göstermeniz umuduyla. Malumunuz 2 gün önce boya postu açmıştım.
İstanbulda kiracı olmak zor ve yabancı olup kiracı oldun mu daha da zor. Ben ocak ayında ev arayışına girdim fakat ev fiyatları ve ev sahipleri evli misin bekar mısın memur musun yok yabancıya ev kiralamam derken bi ev buldum fakat çatı katı yani dubleksin üstü. Ev 1+1 ve 650 tlye anlaştık evi tuttum adam kontrat yapamam dedi zaten istese de yapamazdı çünkü yaptığı şey yasaktı. Ben yerleştim ve kiramı zamanında yatırdım fakat adam beni aradı evi satıyorum sende başının çaresine bak dedi. Ben ise herşeyimi topladım ve çanakkaleye götürmeyi düşündüm. Çıkarken bana depozitoyu şuan veremem sıkışığım dedi bende sorun değil dedim gel eve bak anahtarı al dedim. O da şuan gelemem anahtarı bırak komşuya Dedi. Olaydan 3 hafta sonra aradı ve evi boyatmamışsın ben onu satmadan önce kiraya vericem dedi biri taşınacak 1 haftaya Dedi bende gelip bakmadın ve demedin ki boyat diye dedim. Ayrıca ev tertemiz bi çizik bile yok dedim. Ama yine de ben istanbulda değilim 1 haftaya gelir boyatırım dedim. Dedi ben 400 tl fiyat aldım boyacıdan boyatıyım Dedi. Hayır ben daha uygun fiyat buldum dedim. Tamam Dedi fakat dün mesaj atmış iban gönder kalan paranı gönderiyim diye. Bende ne kadar diyince 200 tl dedi. Şimdi bu durumda ne yapmalıyım. O kadar öfkeliyim ki adama. Evin bi anahtarı bende duruyor gidip baksam mı boyatmış mı boyatmadıysa evde bişeyleri kırmak istiyorum. Lütfen bana değerli fikirlerinizi verin. Şuan çalışmıyorum her kuruş benim için değerli. Uplarıma reflerime saygılar sevgiler

com-1jhygrbfgnlmqgfjicdm.jpg
com-vraxopeobo908d8t4ylp.jpg
com-4sobmqvy4wkgd88pgw4v.jpg
com-h4gwiz3nmhxqc1i74bnp.jpg
com-d41zv6yiohrmv8nevqm8.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Maliyeye şahsi bilgilerinizi doğru olarak verip bimer üstünde şikayetinizi yapın. Belediye için de aynı şey geçerli. Haksızlığa ses çıkaramayacaksak nasıl akıl ve mantığa sahibiz derim şahsen. Sizden sonra gelenlere yardımı olur en azından. Ama önce alabileceğinizi alın. Hatta şikayet edeceğim diye tehdit edip en kârlı şekilde. Sonra şikayet edin. Önce de yapmıştır. Ne yazık ki hakkını savunamayacak tipler dolu olduğu için rahat rahat devam ediyordur.

A

Ama bu benim başıma bi sorun açabilir çünkü ikametim çanakkale ve çalışma iznim olmadan çalışıyorum istanbulda. Çalışma iznim çıkmadı üniversiteyi burslu bitirdim diye ohal döneminde yasa çıkmış. Bu sefer demesinler sen istanbulda ikamet etmiş gözükmüyorsun diye

Müjde Mavuk 6 yıl

Gelen başvuruda eve gidilir, çevreden ya da ulaşılan kişilerden bilgi toplanır. Mükellefiyeti açılır. Ben bu güne kadar şikayet edilene işlem yapıldığına şahit olmadım. Maliye açısından. Hatta sağlam bir kaçakçılık durumunda vs ihbar için yüzde bile verilir. Belediyeye ise zaten kaçak yapılan işlemi bildiriyorsunuz.

Asya Arici 6 yıl

Sadece nüfusa bildirme süresi açısından ceza söz konusu olabilir. Kurumlar arası koordinasyon olmadığı için o da yaş ya neyse Ama tamamen bağınızı kopartmadiginiz ve size ulaşılacak adresiniz doğru ise bunu belirtin. Çalıştığınıza dair belge var mı?

Asya Arici 6 yıl

Müjde senin yerine ben bimere yazabilirim istersen ?

Adige Dökme 6 yıl

Adige Dökme birazcık bekleyelim mi. Acil karar vermeyelim tatlım. Son duruma göre hareket edelim. İyiki varsınız

Müjde Mavuk 6 yıl

Tamamdır ihtiyacın olduğunda söylemen yeterli

Adige Dökme 6 yıl

Ben belediye imar müdürlüğü kaçak yapı kontrolde çalışıyorum. Anladığım kadarıyla söz konusu olan kat kaçak. Yurtdışında yaşıyor olup tatile geldiğinizde gezerken görmüş bile olsanız belediyeye yazılı bir dilekçeyle ya da bimer (başbakanlık iletişim merkezi) üzerinden kimliğinizin gizli tutulması istemiyle şikayet edebilirsiniz. Bimer üzerinden yaptığınız şikayetlerde daha hızlı sonuç alırsınız. Çünkü 1 ay içinde cevaplanması gerekiyor. Bu durumda bina projesine aykırı olan her imalat mühürlenir. Bu mühürleme işlemi içinde yaşanmayacak anlamına gelmez yalnız inşaat halinde ise inşaatın durdurulması anlamına gelir. Mühürleme işleminden sonra belediye encümeni 42. Madde (para cezası) kararı alır. 1 ay süre verilir. 1 ay süre sonunda belediye ekipleri tekrar yerinde kontrollerini yapıyorlar projeye uygun hale getirilip getirilmediği ya da extra bir şeyler yapılarak mühür fekki yapılıp yapılmadığıyla ilgili tutanak tutuyorlar. Eğer uygun hale getirilmediyse belediye encümeni 32. Madde (yıkım) kararı alıyor. Ve ardından ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Kişi mahkemede yargılanarak oradan da hapis cezası ya da para cezası alıyor. Bazı durumlarda beraat edebiliyor. Kaçak kat çıkmış diyorsanız belediyeden sağlam bir para cezası çıkar zaten.

Gülin Karasu 6 yıl