Ev satılırken kapora alındı, alıcı kaporayı geri istiyor. Ne yapılabilir?

Lütfen yardım arkadaşlar ev satılırken bir miktar kapora alındı yani alıcı Kendi isteğiyle verdi ben de o parayı başka bir yere ev almak için verdim adam ev almaktan vazgeçti kaporasını istiyor Ben verdiğim yerden alamadım dedim ki oradan alayım size vereceğim bana diyor ki evine haciz koy dururum Kötü niyeti yok öyle bir şey yapabilir mi Acaba mümkün mü adamdan alıp parasını ödeyeceğim Ben de verdiğim yerden alamıyorum teşekkür ederim
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Size verilen kapora borçlar kanunu 177. maddesinde düzenlenen bağlanma parasıdır. Bunun geçerli olması taraflar arasında geçerli bir sözleşmenin kurulmasına bağlıdır. Geçerli bir sözleşme kurulmasına rağmen bu parayı veren taraf borcunu yerine getirmezse kaporayi alan taraf bundan doğan zararına karışılık kaporayi vermeyebilir.
Taşınmaz satışı resmi şekilde tapuya yapılmak zorundadır. Aksi takdirde geçersizdir. Aranızda sadece sözlü olarak satış sözleşmesi kurulmuşsa bu sözleşme konusunun taşınmaz olması nedeniyle geçersiz olduğundan sözleşmeye istinaden aldığınız bu kaporayi sebepsiz zenginleşme hükümleri çerçevesinde iade etmek durumundasınız. Aksi takdirde vermek zorunda değilsiniz.

M