Evde hayatınızı kolaylaştıracak bir ürün geliştirecek olsanız bu ne olurdu?

com-75eou8sgobwb0a5wi0cf.jpg
Evde hayatınızı kolaylaştıracak bir ürün geliştirecek olsanız bu ne olurdu?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

Güneş enerjisi suyu sıcak gelinceye kadar boşa akıtılan suyun kullanılması

M

Sorma be, yokmu bunun çaresi..

Menderes Pullu 6 yıl

Sıcak su gelinceye kadar su rezervuara yönlendirilebilir. Ya da benim gibi kovaya doldurun. Sonra çiçek sularsınız ya da temizlik kovasına aktarırsınız.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Ölçüm yaptım 4.5 lt az bir miktar değil

Mustafa Ozbey 6 yıl

Şimdi baktım rezervuarlar da o civarlarda su alıyormuş daha büyük bir depolama lazım. Acaba güneş enerjisine bir kaç dakika devir daim yaptıracak bir sistem yapsak nasıl olur diye düşünüyorum.

Mehtap Çabuk 6 yıl

İlk başta soğuk gelen suyu ayrı bir ince boru ile güneş enerjisine geri pompalamak zor değil ancak bir miktar maliyet tutar.

Mustafa Ozbey 6 yıl

Yo tutacağını sanmıyorum. Eşim güneş enerjisinin şamandrası bozulduğunda fazla suyun evdeki elektirkli termosifona devirdaim yapmasını sağlayacak bir şeyler yaptı ve biraz da kıstı. Kışın termosifonu çalıştırdığımızda içinde aslında kısmen sıcak su oluyor ve biz sadece biraz daha ısıtıyoruz. Mutlaka buna da bir fikri vardır sorayım.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Yani bizim güneş enerjideki depo haricinde evde 80 lt daha sıcak suyumuz olmuş oluyor. Fazla soğuklarda çok az ısıtıyoruz.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Enerjiden alacağımız 5 lt civarı su ancak güneş enerjisine verilebilir devirdaim düşünür isek. Termosa verdiğinizde ayrı bir hacme ihtiyaç duyulur. Su sıkışmaz yani

Mustafa Ozbey 6 yıl

Termosifonun altında serum hortumu gibi şeffaf bir hortum var. O da rezervuara bağlı.

Mehtap Çabuk 6 yıl

Türk bir mucit musluktan akan suyun ayrı bir yerde toplanması için bir alet yapmıştı, hatta aynı alet olup olmadığını bilmiyorum ama 7-8 yıl önce su tasarruf cihazı adı altında bir cihazı pazarlıyorlardı. Mantık şu; musluğun tam altına takılan alet boşa akan suyu hortumla istediğiniz bir yerde depoluyor. Suyu kullanmaya başladığınızda su çevreye sıçradığı için o su farklı bir kanaldan kanalizasyona gidiyor. Genel olarak su tasarrufu sağlıyor. Yapılabilir ama depolama yeri ihtiyacı var, pratik değil. Bunun yerine Mehtap hanımın eşinin yöntemi daha iyi, su tasarrufundan ziyade elektrik tasarrufu sağlar ki maddi olarak daha avantajlıdır.

Hüseyin Taşöz 6 yıl