Evimi istimlak edecekler yardım

Doğup büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum evin istimlak edilmesi söz konusu. Ancak ben bu konuda hiç bir bilgiye sahip değilim.
Evi önce benden satmamı istiyorlar satış konusunda anlaşamazsak istimlak edilmeye gidilecek. (Yıllardır eline büyüdüğüm insanlar tehdit vs değil anlaşmalı olarak)
Şimdi evi istimlak'a girmeden satmak mı iyidir yoksa istimlak edilmesini beklemek mi ?
Bu konuda beni biraz bilgilendirseniz ya İstimlak değeri nedir nereden öğrenirim vs

com-s1e0n46sczuf3lbseb8g.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Çok basit bir olay, eğer istimlak bedeli daha düşük ise niye senden alıyorlar? Eğer istimlak bedeli daha yüksekse niye satasın? Eğer eşit ise niye iki taraftan biri herhangi bir riske girsin?

E

Evin istimlak edilmesinin sebebi cami avlusunda yer alması. Ve İstimlak edilip Cami için eğitim merkezi veya lojman olacak. Ancak 2 3 nesildir burada yaşıyoruz bu yüzden önce bizi arayıp istimlak ile uğraşmadan önce satarmısınız diye sordular. Bende şuan hangisi daha avantajlı onu araştırıyorum

Harun Gündogdu 5 yıl

Hangisi avantajlıdır bunu rakamlar, rayiç bedel incelemeleri gibi konular yapılmadan kimse bir yorum yapamaz. Ancak başım ağrımasın diye 10.000lik bir zarara bile uğrasan şöyle bir hesa yapmanı tavsiye ederim; Mevcut işinde çalışırken 10.000'lık bir birikimi (kazanç değil dikkat çekerim) kaç ayda kazanıyorsun? Örneğin ayda 1000 birikim yapabiliyorsan ve istimlak ile alakalı olarak günde 2-3 saaten 10 ay uğraşacaksan evet sat gitsin. Ama yok taş çatlasın 10 günlük farklı zamanlardaki bürokratik işlerse niye 10.000 zarar edesin?

Ersin Özl 5 yıl

Bu değerleri kim biçiyo nerden öğrencem ?

Harun Gündogdu 5 yıl

İnternette araştır mutlaka bir yöntemi vardır. Bilgi edinme yasası kapsamında falan da başvurabilirsin.

Ersin Özl 5 yıl