Evlilik sözleşmesi hakkında yorumlar

evlilik sözleşmesi için ne düşünüyorsunuz?
Ş
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

ben kendim talep etmem asla. Maddi konularda sadakat konusunda güvenmediğim insanla evlenmem. Bu benim mantığım. Ama diyelim ki karşı taraf istedi ona da evet derim. Kimsenin malında mülkünde gözüm yok. Zaten boşanırsak boşandığım insanın hiçbir şeyini görmek istemem.

M

Parasını bile mi. Atıyorum 100 milyon dolar boşandıktan sonra devlet sana hak vermiş adam çok zengin. Boşandım zaten hiç bir şeyini almam diyebilir misin?

Tarık Akbulak 5 yıl

evet öyle. Ben parası için kimseyle evlenmiyorum ben yeterince paramı kazanıyorum. Bir kere insanda gurur olur. Ben o parayı alsam bana sonrasında o paranın lafını illa ki edecektir. Ben o lafla yaşayamam. Yaşayanlara lafım yok. Herkesin yapısı farklı.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

Merve Coşkuntuna Gerçekten bu şekilde düsünüyosan helal olsun büyük erdem. Ama medeni kanun malesef evlilik sonra Tazminat, Nafaka, Mal varlıgı derken erkeğin kanını emiyor. Haliyle kadınlarda bunu sonuna kadar sömürüyor

Tarık Akbulak 5 yıl

ben o kadınlara fazlasıyla kızıyorum. Seni istemeyen ya da senin istemediğin bir adamın parasını vs. Ne yapacaksan. Onun tek bir kuruşundan nefret ederim ben. Diyelim ki çocuklar var kendisi istiyorsa çocuklarına baksın. Ben kimseye muhtaç değilim çocuklarımı da muhtaç etmem. Dediğim gibi o parayı harcayamam ben. Mahkeme verse bile ben kabul etmem. Bir arkadaşım da aynısını yaptı. Aldatan kocasına boşanma davası açtı. Hiçbir şey talep etmedi mahkeme vermek istedi yine kabul etmedi. Yani sömürmeyen kadınlar da var

Merve Coşkuntuna 5 yıl

zaten o yüzden evlilik kararı verirken iki tarafın da bazı şeyleri görmesi lazım. Paracı insandan bence herkes uzak durmalı. Flört döneminde nişanda ya da düğünde insan kendini belli eder zaten. O sırada kadın olsun erkek olsun kabulleniyor sonra arkasından konuşuyor. Hiç gerek yok. En başta evlenmemek lazım bence ya da evlilik sözleşmesi yapılmalı.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

Merve Coşkuntuna Malesef bazen çok güzel tiyatro oynanıyor. Bizzat abimin başına gelmiş bir durum. Melek gibi görünen kız imzadan sonra şeytana dönüştü bir anda. Öyle 4/5 ay sonra değil 2 gün sonra. Ama iş işten geçmişti tabi. Evlilik konusunda biraz acele ettiler ama böyle olmamalıydı.

Tarık Akbulak 5 yıl

çok üzüldüm abiniz adına. O da var tabi. Bazen malesef bazı insanlar kendini güzel kamufle ediyor. Belki de en güzeli sözleşmedir. Dediğim gibi ben talep etmem ama benden talep edilirse hiç düşünmem ya da kızmam. İmzamı atarım.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

Merve Coşkuntuna O zamanda sen bana güvenmiyor musun? Güvenmiyosan neden evleniyorsun muhabbeti açılıyor haklı olarak.

Tarık Akbulak 5 yıl

Sözleşme evlilik icin cok soğuk bence insanlar iyi tartip evlenmeli kendini korumanin en dogru koruma sekli budur. Sozlesme ile baslayan evlilik bastan güvensizlik..

Ayla Klç 5 yıl

şahsım adına ben bunu sorgulamam. Erkek arkadaşım evlenme zamanı bunu benden talep etse düşüneceğim şey şu olur benim neyime güvenmiyor. Kendimi sorgularım. Hiç ses etmem imzamı atarım. Sonra zaman geçince merakımdan dolayı sorarım. Ne yanlışımı gördün diye. Kendince illa ki bir açıklaması vardır. Belki mesele benle değil önceden yaşadığı ya da çevresinde gördüğü şeylerden etkilenmiş olabilir. Benimle alakalı bir durum yoksa mutlu mesut hayatıma devam ederim. Benle alakalı bir sıkıntı varsa düzeltmeye çalışırım. Bu kadar takmaya lüzum yok.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

herkes evleneceği insana sonsuz güven duymak zorunda değil ki. Çok seviyordur yanında hep olmaya söz vermiştir ama maddi konuda güvenmiyor olabilir. Ben de erkek arkadaşıma bazı konularda güvenmiyorum ama benim evlenmeme engel değil. Kimse de bana sonsuz güven duymak zorunda değil. Tabi herkesin fikrine saygım sonsuz. Bunlar benim düşüncelerim.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

bu arada şunu belirteyim. Maddi konuda güvenmediğim biriyle evlenmem. Benim en baştaki yorumum maddi anlamdaydı. Ben erkek arkadaşıma insanları idare etmesi denge kurması konusunda güvenmiyorum. Bu benim açımdan onunla evlenmeme engel değil. Başka bir güvensizliğim olsaydı evlenmezdim. Ama karşımdaki bana maddi anlamda güvenmeyip başka konularda güveniyordur. Onun için de bu evlenmesine engel değildir ama benden sözleşme talep edebilir. Bu yüzden kabul ederim. Hiç de takılmam. Çünkü ben paramı kazanıyorum. Gayet de yetiyor bana. Bir korkum yok. Kurduğuk yuva huzurlu olsun bana yeter.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

merve yazdıklarına katılıyorum.. Ama eksik.. Yaşadıkça, kişilik savaşları, inatlaşmalar, intikam duyguları ortaya çıkıp, bazı avukatarın şişirmesi ile mahkemeler bitmiyor.. Dr bir çift boşandıklarında, erkek 2 çocuğunun tüm masraflarını üstlenmesine rağmen bu sıkıntıları yaşadığı için (detayları bilmiyorum) öğretmen bir kadına sözleşme şartı getirince ayrıldılar... Başkalarının yaptığı hatalardan ders almalıyız, hepsini yapacak kadar vaktimiz yok...

Kemal Anaç 5 yıl

Merve Coşkuntuna tebrik ediyorum ilk defa böyle düşünen birine tanık oldum.

Mustafa VolksWagen 5 yıl

Mustafa Arda Dilaver bey hekim olmasaydım böyle düşünmez miydim onu mu demek istiyorsunuz?

Merve Coşkuntuna 5 yıl

Merve hanım işsiz olsaydınız ya da asgari ücretli nasıl düşünürdünüz?

Mustafa VolksWagen 5 yıl

işsiz olsaydım ne düşünürdüm bilemiyorum ama sanırım iş bulurdum yine de beni istemeyen ya da benim istemediğim adamın parasına tamah etmezdim. Asgari ücretli çalışsaydım da aynı şekilde düşünürdüm. Ben öyle kadınlar tanıdım ki okumamış elinde işi yok yine de kocasından boşanıp başı dik duran ve para almayan. Bu tanıdığım kadınlar kimseye muhtaç olmadan ve çocuklarını muhtaç etmeden evlat yetiştirip okuttular. Sanırım onları örnek alırdım. Hiçbir zamam kimsenin eline bakmadım bakacağımı da sanmıyorum. Bir evlat olarak babama yük olmuşluğum bile çok azdır. Değil ki bir erkeğin eline bakmak, bana çok uzak.

Merve Coşkuntuna 5 yıl

Aynı toplumda yasamiyoz galiba daha tanışır tanismaz üstüne ev isteyenler araba isteyenler 20 bin lira lık düğün salonu isteyenler ohooo neler neler biraz izdivaç programı izlemelisiniz. Hıhı.

Mustafa VolksWagen 5 yıl

merve iyi eğitim almakla birlikte zeki birisi.. Çözüm bulmayı, mücadele etmeyi öğrenmiş biri. . Zor zamanda asgari ücretten azina bile çalışıp, basamakları hızlı çıkabilecek biri.. O nedenle teslimiyetci durumları örnek vermek yanlış bence .

Kemal Anaç 5 yıl