Evrendeki düzenden bir yaratıcının olduğu anlamı çıkar mı?

Evrende muazzam bir düzen gezegenler arasında, galaksiler arasında ve ayrıca dünya üzerinde ki canlılar âleminde öyle düzen öyle bir döngü vardır ki arkasında bir yaratıcı ve yöneticinin olmamasını imkansız kılıyor. Sizce?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
65
65 CEVAP

Apandisin modern insanlarda bilinen hiçbir önemli görevi yoktur. Körelmiş olmasından ötürü insan popülasyonu içerisinde sıklıkla arızalandığı ve hastalandığı görülür. Her 200 sindirim hastalığından 1 tanesi apandis kanseridir. Sadece Avrupa ve Amerika popülasyonunun %7'sinde apandisit denen enfeksiyon oluştuğu görülür. Enfeksiyon oluştuğunda apandisin alınması gerekir, yoksa ölümcül sonuçlar doğurur. Orijinal kullanımı ile ilgili spekülasyonlar mevcut olmakla birlikte, bilim adamlarının çoğu Darwin'in öngördüğü şekilde, bir zamanlar bol miktarda yaprak ihtiva eden gıdalarımızdaki selülozun işlenmesine yardımcı olmak olduğu görüşündedir. Evrimin doğrultusunda, gıdalarımız değişmiş ve apandise daha az gerek duyulmuştur. özellikle enteresan olan, birçok evrim kuramcısının doğal seçilimin, daha az iltihaplanması ve hastalanması nedeniyle daha büyük apandisleri seçeceğine (apandisin tüm kabiliyetlerini ortadan kaldırdığı halde) inanıyor olmasıdır. Benzer şekilde kullanım dışı olan ve nihayetinde kaybolacak olan ayak serçe parmağının aksine, apandis muhtemelen bizimle uzun süre beraber kalacak ve herhangi bir şey yapmadan sallanmaya devam edecektir. Yapılan son analizlerde, apandisin evrimsel süreç içerisinde bazı diğer görevler üstlendiği (sindirime önemsiz düzeyde katkı sağlama, enfeksiyonlara karşı koruyucu görev üstlenme gibi) tespit edilmiştir. Bu da, körelmiş organların neden doğrudan yok olmadığını ve süreç içerisinde başka işlevler üstlenecek şekilde evrimleşebileceklerine bir örnektir.

D

Arkadaş şu an küçük çocuklarda işe yaradığını ve yaşlı insanlarda işlevini yitirdiğine dair bir yazı okudu da bu kaynağa da bakarım .

Kayaali Rktr 5 yıl

yazıda altını çizmiş. Mesele işe yaramaktan çok asıl işlevini yitirmesi. Apandisit alındığında hiçbir değişikliğe sebep olmamakta

Derya Serce 5 yıl

Anladım patlaması dolayısıyla esasen bir tehlike diyorsunuz?

Kayaali Rktr 5 yıl

elbette üstelik asli bir görevi yok. Yancı

Derya Serce 5 yıl

Anladım sağolun .

Kayaali Rktr 5 yıl

rica edrim

Derya Serce 5 yıl