Fani dünyada neden insanlar kavga eder?

Cevabını aradığım bir soru var,
İnsanoğlu ölümü biliyorken, hayatın boş olduğunu kabul etmişken neden kendi ile çelişki yaşar kavga eder çoğu şey için yada ben mi böyleyim?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Nefis akil ruh ucluduyuz. Nefsinle kavga ediyor aklin.

H

Ben Yaşıyorum evet. . Ama hep bir mücadele ne için olduğunu bilmeden

Meltem Kamer 6 yıl

Babam öldü gecen bayram. Bu bayram babasizdim. Yasliydi 80 yasindaydi. Ama olsun babamdi. Aciydi.. Mezarindaydim. Yatiyordu topragin altinda. Hissetti ya da hissetmedi bilemem. Mekani cennet olsun. Dunyanin ne kadar bos oldugunu son bir ayda ben kadar kmse iyi derin hissedemez. Ama yaşam devam ediyor. Tanri bana daha nefes verdi veriyor. Sorumluluklarim var hayata tutunmam gereken. O yuzden yasamaya dunyada ki hayatima da sarılıyor um.

Hülya Gülatar 6 yıl

Allah rahmet eylesin

Meltem Kamer 6 yıl

Ben bu duyguyu önce yaşadım ve genç öldü annem ve babam. .. Evet ölümlü dünya deniyor ve hayat kaldığı yerden devam ediyor çünkü öleceğini bildiği için mutluluk arıyor

Meltem Kamer 6 yıl

Istersen hiraz doga ile ol. Toprak çiçekle ilgilen. Hobin varsa ugras. Dogada yuruyus yap. Hayvan seviyorsan kedi kopek sev. Inancliysan dua et.

Hülya Gülatar 6 yıl

Hepsini yapıyorum. Teşekkür ederim

Meltem Kamer 6 yıl

Fazla dusununce beyin yorulur bas agrisi ile gittigim nöroloji öyle dedi.. Rahat birak beynini ben de sana diyim. Sevgimle ..

Hülya Gülatar 6 yıl

Dünyanın gecici ve geciş yeri olduğunu ve ebedi aleme dogru bir yolcu misali gelip misafir gibi kalip Gercek alemi olan ahirete gitmisler. Hepimiz için gecerli. Onlar gitti bizler neler yapabilirizi dusunmek gerek. Devami ölümu dusunmek dunyadaki seylerden lezzet almamizi engelliyor. Bunu dozunda yasamak gerekiyor bence. Ne olmeyecekmis gibi bu dünyaya baglanma ne de devamli ölümü dusunup hic birsey yapamamak.

Ayşenur Kingx 6 yıl

Ayrica bedenleri olmasada ruhlari var. Onlar siz mezarina gitiginizde duyarlar. Bu dogrultuda ruhlarini ferahlatmak için dua edilir Kur'an okunur

Ayşenur Kingx 6 yıl