Fareden kurtulma yolları

Arkadaşlar 15 gün önce yeni evime çıktım. Ev konusunda hiç bir sıkıntım yok(tu) fakat bugün bir adet orta büyüklükte fareyle karşıllaştım antrede... Mutfak dolabımın altına girdi... Eve nasıl girdiğini bilmiyorum mutfakta hali hazırda bir delik gözükmüyo ama kayboldu hayvan...
Onu nasıl çıkartabilirim veya yok edebilirim... Evim giriş kat altı ev sahibimden talep edebileceğim haklar nedir? Benim tercihim ilaçlamaya geçmeden en basit yollarla kurtulmak fareden. Kapan işe yarar mı?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Girdiği yerlere çamaşır suyu dökerseniz kokusundan rahatsız olup o bölgeden uzaklaşıyorlar. Eski çalıştığım yerde 2 hafta kadar her gün çamaşır suyu dökmüştüm kapı eşiğine ve girdikleri deliklere, bir daha sıçan görmedim, yemek su bulamayıp başka yere gittiler. Yazık, kapanla, yapışkanla, zehirle falan zarar vermeyin, zaten 1-2 tanesi onlardan dolayı ölürse sebebini anlayıp bir daha kolay kolay yaklaşmıyorlar, uzun vadede işe yaramıyor yani hem ciddi işkence oluyor hayvana.

Başka bir seçenek de kedi-köpek beslemek. Alt katta oturduğum için bahçede sıçanlar dolaşıyor, kedilerim girebilecekleri bir deliğe gidip idrar yapıyorlardı sürekli, bizim eve bulaşmıyorlar o yüzden. = )

K