Felsefe ve Psikolojiyle ilgili kitap önerileri

Felsefe ve psikoloji ile ilgili kitaplar okumak istiyorum. Nerden başlamalıyım? İlk başlarda hangi kitapları okumalıyım? Teşekkür ederim..

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

İlk olarak Irvin Yalom'dan Nietzsche Ağladığında ve Divan kitaplarını kesinlikle öneririm. İkisi de roman türündedir ancak ilki psikoloji biliminin nasıl doğduğunu anlamaya ikincisi ise bir psikologun başından geçenleri anlatarak sizi bu bilimin içerisine sıkmadan dahil etmeye yarayan kurgu kitaplardır. Bu iki kitap aslında psikolojinin ve psikoterapinin ne olduğunu basitçe anlatır. Ayrıca Yalom'un alanyazındaki diğer tüm kitapları da psikolojiye ilgi duyan herkesin anlayacağı ve bence keyif alacağı dilde.

Akademik açıdan temel bir giriş için ise kurucu başkan Freud'un 1900'lü yılların başında verdiği psikanaliz derslerinin kitaplaştırılmış halini öneririm. 3 kitap: Psikanalize Giriş: Hatalı Eylemler, Rüya, Nevrozlar. Dili gayet sade ve hiçbir şey bilmeyen birisi dahi pek zorlanmadan okuyabilir. Çeviriden okumuş olmama rağmen kitapların dili de gayet sürükleyiciydi, kendimi o dersleri alıyor gibi hissettim.

Bunlarla birlikte psikolojideki temel kavramları ve olguları öğrenmek adına piyasadaki birçok psikolojiye giriş ders kitabını da inceleyebilirsiniz. Ders kitabı olması kulağa sıkıcıymış gibi gelebilir ama okuduğunuz her şeyin günlük hayatta karşılığının olduğunu görmeniz sizi ders kitabı dahi olsa dalıp gitmenizi sağlayabilir

B

Bunlar agir kacabilir bence

Sevda Karga 5 yıl

Biraz temeli olan için bence ideal. Sonuçta zaten Freud'un psikanalizi hiç bilmeyen insanlara verdiği dersler bunlar.

Burak Kesimoğlu 5 yıl

Arkadas nereden baslamaliyim demis ama

Sevda Karga 5 yıl

O yüzden de başlangıç için Irvin Yalom'dan Nietzsche Ağladığında ve Divan kitaplarını, ardından da ders kitapları önerdim

Burak Kesimoğlu 5 yıl