Fizik bölümü okuduğumuz zaman teorik fizikçi olunabilir mi?

Küçük lejyonerinizin aklına takılan bir şey var.
Fizik bölümü okuduğumuz zaman teorik fizikçi olabiliyor muyuz yoksa başka bir bölüm mü okumak gerekli ?
Fizik bölümü okuyan varsa aydınlatırsa sevinirim.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Türkiye'de şu dönemde Fizik okunmaz.

Ö

Neden? Eğitim kalitesizliğinden mi ?

Fatma Yurday 6 yıl

Hayır, zaten böyle bir alanda sana verilenden çok senin ne aldığın önemli. Kendini okul dışında da okuyarak geliştirmen lazım. Neden okunmaz? Çünkü geleceği fazla yok. Fizik okuyan birinin Türkiye'de olacağı şey ya bir üniversitede akademisyen ya da Nükleer, mekanik gibi mühendislik dallarına ufaktan geçiş. The Big Bang Theory dizisindeki gibi havalı şekilde üniversitede kara maddedir, jiroskoptur o tür çalışmalar mümkün değil gibi. Gerçekten iyi bir Fizikçi olursan en iyi ihtimal büyük projelerde hesaplamalar VS. Sen yaparsın. Türkiye gelişmekte olan bir ülke, gelişmiş bir ülke değil. Yatırımlarını sanayi, eğitim, sağlık, mühendislik gibi alanlarda yapıyor. Evren, kara madde gibi şeyler ikinci planda.

Ömer Suluhan 6 yıl

Aslında hedefim üniversite biter bitmez yurt dışına gitmek ama bu ülkede şimdilik mezun olduktan sonra durmanın faydasız olacağını biliyorum

Fatma Yurday 6 yıl

Eğer iyi bir mühendis olursanız çok güzel iş imkanları var Türkiye'de. Astronomi dalında da yeni yeni imkanlar çıkıyor. Ama Fizik şimdilik zor. Ama şimdi aklıma geldi. Bazı ülkelerle yapılan ortak çalışmalar var. O çalışmalarda yer edinebilirsen gerçekten iyi olabilir. Mesela Cern'de çalışan Türk fizikçiler var.

Ömer Suluhan 6 yıl

Şöyle diyeyim eğer olacaksan çok iyi olmalısın ki iş bulasın. En kötü tıpı bitirsen bile bir yerde rahatlıkla iş bulabilirsin. Ama bazı bölümlerde en iyisini bitirsen bile kendini geliştirmedikten sonra zor.

Ömer Suluhan 6 yıl

Anladım teşekkür ederim tavsiyeler için

Fatma Yurday 6 yıl