Fizik tedavi ne kadar sürede etkisini gösterir?

Fizik tedavi alıyorum 8.gündeyim hiç bir değişiklik olmadı kaçıncı gün de etkisini görürüm aynı durumu yaşayan arkadaşların tecrübesinden faydalanmak isterim. Boyundan alıyorum üç fıtık ileri derece düzleşme ve kireçlenme var

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Tanı nasıl konulur?
Fibromiyalji Sendromu tanısını konusunda uzman bir hekim koyar oysa hasta farklı yakınmalarından dolayı birçok farklı uzmanlık alanındaki doktorlara başvurur ve herkes kendi açısından bir tedavi düzenleyebilir. Bu hastalığın tanısı için hiç bir özel tanı testi yoktur. FMS’de tüm laboratuvar tetkikleri normaldir. Manyetik rezonans Görüntüleme (MRG) ve radyolojik değerlendirme ile FMS’de herhangi bir bulguya rastlanılmaz.

Tanı klinik muayene ve hastanın yakınmalarının değerlendirilmesi ile konulur. Bu nedenle tanı genellikle yıllarca gecikmekte, gereksiz birçok tanı için birçok tedavi uygulanmaktadır. Hastalara tanı konulduğunda sıklıkla artık ağrılarının geçeceğinden umutsuz, ağrılarına inanılmayan, bu nedenle sıklıkla aileleri ile sorun yaşayan hastalar halindedirler.

Bu hastalığın tanısında 2013 yılına kadar, yaygın ağrı şikayetinin en az üç ay sürmesine ve vücut üzerinde tanımlanmış 18 noktadan en az 11 tanesinde hassasiyetin olmasına bakılırken 2013 yılından itibaren yeni kriterler geliştirilmiştir. Aşağıdaki test size fibromiyalji sendromu olma ihtimaliniz hakkında bilgi verecektir.

A. Ağrı yerleşim envanteri: Aşağıdaki her 28 bölge için, son yedi gün içinde devamlı ağrı hissettiğiniz bölgeleri işaretleyiniz. (Skor 0 ile 28 arasında

com-j0c9u7xwqhp6e84wyboj.jpg

N