Göz ameliyatı riskli mi?

Miyop, hitermetrop, bilmem ne olanları buraya alalım Merhaba arkadaşlar, ben 8 seneye yakın gözlük taktım, miyopum. Şuanda lens kullanıyorum ve iki göz numaram da 5. Bu hafta içinde dünya göz hastanesinde randevum var eğer göz yapım uygunsa ve kararım kesinleşirse lazer ameliyat olucam. Ameliyatı olan arkadaşlar memnun mu, bi sıkıntı oluyor mu? Birçok şey okudum, açıkcası aklım karıştı.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Ben optisyenim bence gözlükle idare edebiliyorsan et cunku sağlıklı bir organa mudahale ettirip ister istemez ömrünü kisaltiyorsun. Optisyen olarak doğru bulmuyorum

K

İşte sorun orda ki sağlıklı değil... Sürekli görmemenin sorununu yaşıyorum

Burcu Ağamoğlu 3 yıl

Gözlükle görebiliyorsan gözlerin sağlıklıdır. Göz hastalığı farklıdır. Şaşılık, Katarakt ile Şaşılık, Tavuk karası hastalığı, Glokom göz tansiyonu, Gözde Kırmal, Kırmızı göz ve kuru göz hastalıkları, Göz dibi bunlar hastalıktır. Sağlıklı olmaz o zaman göz ama Miyop Hipermetrop ve astigmat bunlar sadece kornea göz yapısıyla alakalı görme bozuklugudur. Yani gözlerin sağlıklı 2dir. Şöyle düşün kırık kolu ameliyatla da tedavi edersin farklı yöntemlerle de. Ama tercih senin!

Kayra Argın 3 yıl