Göz tek başına her zaman bir ölçü olabilir mi? Göz neleri görür, neleri göremez?

Göz tek başına her zaman bir ölçü olabilir mi? Göz neleri görür, neleri göremez?Görünüşe aldanmamalı. Akıl, çok zaman gözün yanlışını çıkarır. Gözle pencereden Güneş’e bakınca, Güneş, bir tepsi kadar görülür. Fakat akıl, Güneş’in Dünya’dan büyük olduğunu söylüyor. Gözümüzün aldandığı açıktır. Meleğe, şeytana, cine, nazara inanmayan, elbette, (Ben gözümüzün gördüğüne inanırım. Güneş, top kadar küçüktür) diyemez. Diyemediğine göre, göz her zaman ölçü olamaz. Görmediği şeye yok diyemez.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

İnanan insan sayısı kadar farklı kitap var, herkes başka anlıyor. Allah, Kuran'da anlaşılmaz bir dil kullanmış, insanların farklı yorumlar yapıp, farklı sonuçlar üretmesine zemin oluşturmuştur. Anlatımında net olamayan, anlatamayan Allah, insanlardan bir netlik, bir anlama durumu bekleyebilir mi?
Dolayısı ile Kuran, anlamaya bağlı olarak da değişir; bu nedenle Kuran'ın bir harfi bile değişmemiştir demek ne kadar anlamlı?

Kuran'da geçen kelimelerin anlamları tanrı tarafından açıklanmamıştır, dolayısı ile kelimelerin anlamları tanrının sözlüğü ile bir olduğu düşünülemez; her bireyde, kelimelerin anlamları tam karşılığını bulmaz, ne anlatmak için, ne anlamak için ; Kuran kelime anlamı bakımından değişmiştir.
Kuran'ın bir harfi bile değişmemiştir demek ne kadar anlamlı?

Kuran'ın evrensel bir kitap olduğu söylenmektedir, evrensel olan bu kitabın çevirilerindeki anlamlar çeviren kişiye ve dile bağlı olarak değişmektedir; dolayısı ile Kuran, insanların başka bir dile çeviri gereksinimi nedeni ile değişmiştir.
Kuran'ın bir harfi bile değişmemiştir demek ne kadar anlamlı?

Dolayısı ile, insanlardaki bu zihin bulanıklığının altında çok şey var.
Tanrı, yukarıda anlatılan değişimleri göz önünde bulundurarak yazmalı idi kitabını. Peki, her insanın anlayabileceği durulukta, net ifadelerle neden yazmadı kitabını? Neden, bu söylenenleri anlamayacak, yanlış anlayabilecek ise insan, ne gereği var, konuşmanın? Madem tanrı kendinin bilinmesini istiyor, neden yanlış bilinmeye elverişli bir dil kullanıyor.

Diyorum ki, bazen konuşmak problemi çözmüyor, problem yaratmaktan başka bir işe yaramıyor.
Aslında her insan bir işitme engelli, tanrı işitme engellilerle konuşur gibi mi anlatmış?
Tanrının konuşması acaba böyle bir konuşma mı?

Her şey bir yana, Kuran'ın bir harfi bile değişmemiştir demek ne kadar anlamlı acaba?

A