Gözdeki katarakt ameliyat olmadan nasıl geçer?

Arkadaşlar gözdeki katrak nasıl geçer. Ameliyat olmadan çözüm varmı? Çok teşekkür ederim.
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Katarakt tedavisi için katarakt ameliyatı gerekli midir?

Kataraktın kesin tedavisi için ameliyat veya operasyon yöntemleri ile kataraktlı bölgenin alınması gerekmektedir. Günümüzde özellikle Femtosaniye Lazer yöntemi, Fako Yöntemi ile göz içi mikrocerrahi operasyonu, Multifokal Göz İçi Lens Tedavisi gibi yöntemler en yaygın olarak kullanılan katarakt ameliyatı yöntemleridir.

Katarakta ameliyatsız çözüm (bitkisel çözüm) var mıdır?

Katarakta bitkisel çözüm olarak bir su bardağı gül kurusu ile 4 yemek kaşığı ahududu yaprağını 4 bardak kaynar suyla demleyin. 30 dakika demledikten sonra süzün ve göz banyosu için kullanın.
Gözotu suyunu göz damlası olarak kullanın. Dahili olarak da kullanılabilir. Ticari bir çok göz damlasından daha etkilidir.
Ispanak yiyin ya da Lutein takviyesi kullanın. Retina ve göz dokusu için gerekli karotenoid içerirler. Kataraktın gelişimini tersine çevirir.
A vitamini katarakta iyi gelen vitaminlerdendir, sağlıklı gözler için çok gereklidir.
Kül çiçeği bitkisikataraktın erken döneminde kullanılırsa, katarktı ve donukları iyileştirir.
Ginkgo Biloba katarakta iyi gelir. Göze kan akışını artırarak, oksijen ve mikro besinlerin göze daha fazla gitmesini sağlar. Toksinleri temizler.
Bol miktarda yeşil sebze yiyin. özellikle ıspanak, kıvırcık.
C ve E Vitamini açısından zengin yiyecekler tüketin.
Kataraktı olanlar antihistamin ilaçlar kullanmamalı.
Yaban mersini katarakta iyi gelen yiyeceklerden biri olarak göz damarlarını korur ve güçlendirir, retinayı korur, glukoma hastalığındaki baskıyı azaltır, katarakt gelişimini durdurur.
Katarakt için göz damlası olarak ta Karnozinin bir formu olan n-asetilkarnozin göz damlası olarak mevcuttur. Karnozinin bu formu midede absorbe edilmediğinden ağız yoluyla kullanılmaz. Göz damlası olarak kullanıldığında katarakta karşı etkilidir. Bazı durumlarda göz damlasının düzenli kullanılmasıyla katarakt tamamen ortadan kalkmıştır.

A