Güneşten dünyaya baksak dünyanın hangi halini görürüz?

Şimdi biz Dünya'dan Güneş'e baktığımızda Güneş'in 8 dakika önceki halini yani geçmişteki halini görüyorsak ki öyle görüyoruz. Peki diyelimki Güneş'e gidebildik oradan Dünya'ya baksaydık Dünya'nın hangi halini görürdük. Yani geçmişteki mi gelecekteki mi yoksa normal, eş zamanlı yani bir nevi şimdiki zaman olarak adlandırdığımız zaman dilimindeki halini mi görürdük.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

8 dk onceki halini

K

Peki ya insanlarında mı 8 dakika öncelerini görürüz Yani 8 dakika önce neler yaptıklarını? Tabi görebilseydik Eğer.

Beyza Tasup 6 yıl

Ben 8 dk once gulumsuyordum simdi ise somurtuyorum. Yildizin konumundan durbun ile baktiginda gulumsedigimi gorurdun.

Kaan Şenkul 6 yıl

Bir nevi zaman yolculuğu Yani

Beyza Tasup 6 yıl

Uzay zamanin bir ilizyonu diyelim:)

Kaan Şenkul 6 yıl

Güneşten dünyaya baktığınızda da 8 küsur dakika önceki halini görürüz. Biz bunu 8 dakika kabul edelim. Ancak bir an güneşi bir lamba gibi açıp kapatabileceğimizi ve dünyanın başka bir ışık kaynağı tarafından da ışıtılmadığını düşünelim. Güneşin yanına gidip ışığı kapatalım ve 16 dakika bekleyelim ve tekrar açalım. 16 dakika sonra Dünyamızın görüntüsü tekrar belirir. Yalnız artık 8 dakika öncesini değil 16 dakika öncesini görüyoruzdur.

Mustafa Evecen 6 yıl

Beynim yandı krdş napiyon sen.

Umut Taşlıoğlu 6 yıl

Beyza Tasup zaman yolculuğu kesinlikle değil. 10dk uzaklıktaki arkadaşın arayıp geliyorum dese ve 10 dk sonra kapını çalsa, bu zaman yolculuğu olmaz. Ama arkadaşın geliyorum dediği an yanında belirse işte burada zaman yolculuğu mu yaptın diye sorulabilinir. Evet ışık çok hızlı, günlük yaşantımızda hızı yokmuş gibi algılıyoruz ama mesafeler çok büyüyünce ışık da bundan nasibini alıyor.

Kaan Mansoori 6 yıl

Mustafa Evecen yorumunda bir terslik var. Güneşteki biri hiçbir zaman dünyanın 16 dakika öncesini görmez. Ya 8dk öncesini görür ya da karanlık olduğu için hiç göremez. Ne demek istediğini ben anlayamadım. Şöyle mi? Güneşe gidip söndürsek, oradan dünyanın söndüğünü görmemiz 16 dakika sürer?

Kaan Mansoori 6 yıl

Kaan Mansoori evet onu kastediyor. Güneşi söndürürsek dünyanın karardığını görmemiz veya aydınlandığını görmemiz, ışığın gidiş +dönüş zamanını toplayarak bulunur.

Adar Sahaf 6 yıl

8 dk sonra gunes lamba gibi kapanip acilir:) burda soru gunes kendi uzay zamaninda kac sn kapali oldudur.

Kaan Şenkul 6 yıl

Kaan Mansoori Evet güneşi söndürsek dünyanın karanlığa gömülmesi 16 dakika sürer tabi güneşten dünyaya baktığımızı varsayıyoruz. Bu sönmeden sonra güneş tekrar parlatılılırsa dünyanın 16 dakika öncesini görmeye başlarız. Çünkü görmemizi sağlayan ışık kaynağımız güneştir. Tabi diğer uzay objelerinin ışığını ihmal ediyoruz.

Mustafa Evecen 6 yıl

Durum yavaş bir makineyle mesaj yollamak gibi yolladıktan sonra karşıya gitme süresi 8dk sürüyor.

Muhammed Biz 6 yıl

16 dk öncesini görme düşüncesi hatalı. Güneşten yola çıkan ilk foton 8. dakikada dünyaya varacak ama biz o sırada göremiyoruz onu çünkü geri bize yansıması lazım. Geri yansıyan foton bize 16. Dakka ulaşacak ama dünyanın 8. Dakikasındaki görüntüsünü getirecek. Yani yine 8 dk öncesini görüyor olacağız. Özetle güneşi kapatıp açarsak ilk görüntü 16. Dakikada gelecek ve bu görüntü dünyanın 8 dakika öncesine ait olacak

Inanc Özkurt 6 yıl

Inanc Özkurt Evet doğru olan senin dediğin ben güneşten çıkan fotonları düşünmüşüm hatalı kesinlikle ancak görüntü dünyadan yansıyan fotonlarla oluşuyor. Yani ilk görüntü 16 dakika sonra gelecek ama 8 dk öncesi olarak. Herkes düzeltsin Bravo.

Mustafa Evecen 6 yıl

Zaman yolculuğu değil, zira zaman da ışık hızı ile sınırlı.

Ali ÖZ 6 yıl

Bana mı soruyorsunuz? Eğer bana soruyorsanız bir yerden duymadım

Beyza Tasup 6 yıl