Gürcistan'dan araba getirmek istiyorum

Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum bi konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var Gürcistan dan araba almayı düşünüyorum sakata gelirmiyim bi aydınlatabilir misiniz? Eğer alırsam güzellikler yapılır şimdiden teşekkürler

com-nt3lvh7hnzeixwgik0lo.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Arkadaşlar; Türkiye piyasasını etkilediği için galerici ve otomotiv firmalarının baskısı ve şikayetleri ile devlet bu işin üzerine gitti.
Yurt dışında bir ülkeden kendi adınıza araba getirmek için en önemli şart o ülkede oturum izninizin olması. Yoksa araba almanız da imkansız kendi adınıza ve dolayısı ile getirmekte.
Oradan araç aldığınızda galeriler birinin ismine yapıyor arabayı ve o kişi arabayı Türkiye'ye geçiriyor. Adamın araçsız dönmesi yasak olduğundan rüşvet ile adamın geri gitmesi sağlanıyor. Gürcistan bankalarından bir çok arabanın üzerine kredi çekiyor ayrıca ruhsat sahibi. Giriş çıkış yapmak için o kişinin gelip arabayı alması gerek. Bunun riskleri nedir; ilk riskte adam kredi çekmişse aracı rehin göstererek araca gümrükte el konur. Diğer risk ise adamın araç ile giriş yapıp geri gelmemesi. Zira araç resmiyette onun.
yukarıda yazdıklarımı göz önüne alıyorsanız son olarak Türkiye'de trafik polisi tarafından yakalanıp aracın bağlanması riskini de unutmayın..

O paraya Türkiye'de bir golf alın. Paşa paşa risksiz binin..

Saygıyla..

S

yanlış bilgilendirilmissin

Tolga Gükrer 3 yıl

Hocam 5 yıldır yurt dışında yaşıyorum.. Bilgilendirme değil, yasalar ve uygulamalarını araştırıyorum.. Kulaktan dolma bilgiler değil..

Serdar Argın 3 yıl

Ben yurt dışında yaşamıyorum ama araba aldım 6 ay oldu

Tolga Gükrer 3 yıl

Hocam dikkat edin.. Benim getirme şansım ve hakkım var. 2011 Dodge Charger aracı 40.000 tl ye alabiliyorum ama hakkım olduğu halde uzak duruyorum bu işten..

Serdar Argın 3 yıl

Bende gördüm hatta 30 bin civarı Mustang vardı ama gereksiz geldi daha mantikli bi araba aldım sonuçta o araçla Artvin den istanbula gelmek var yakacagi benzin vs

Tolga Gükrer 3 yıl