Haber sitesi yapmak için ne kadar para istemeliyim?

benden bir haber sitesi yapıp teslim etmemi istediler ve ilk defa dışarıya iş yapacağım sizce ne kadar para istemeliyim?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

3000 diyenler var onlara karsilik 300 diyen var ilginc.. 300 e bu isle ugrasilmaz

A

Elle yazılacak bir Script değilse domain hosting tema gibi ücretler karşılanmayacaksa hazır wordpress site kurmak 1-2 saatlik iş yani 300'e de yapılabilir abartmamak lazım bu işe yeni başlayanların yapacağı rakam tabi bu işin kalitesi arttıkça ve profesyonelleştikçe rakam artar

Emre Ergut 5 yıl

Emre Ergut Wordpress sitesini kurdun tamam da, bunun seo hizmeti var, tanıtımı var, pazarlaması var. Sen adama siteyi istersen dünyanın en iyi yazılımını oluşturup yap, o site bi halta yaramaz. Bir siteye en az 1 ay uğraşmak zorundasın. Asgari ücret ne kadar? 1400 lira! Şimdi 300 lira eder mi bu?

Mithat Aya 5 yıl

Demek istediğim şey, önemli olan adamın sitesinin tanınırlığı. Ben hep ticaretle ilgili siteler açıyorum. Ürün siparişi alabilmeleri için. İstersen html ile yap farketmez. Adam tasarıma bakmaz zaten. Sipariş aldım mı almadım mı? Ona bakar.

Mithat Aya 5 yıl

Mithat Aya Sadece siteden bahsediyoruz işin içine seo tanıtım ve pazarlama girmiyor çoğu müşteri bunu istemez bana site yap ver der ben ham rakamdan bahsettim.

Emre Ergut 5 yıl

Sadece site diye bişey yoktur. Dağın en tepesindeki ıssız yerdeki dükkandan kim faydalanabilir ve orayı kim isteyebilir ki?

Mithat Aya 5 yıl

Mithat Aya Hocam onlarca müşteriye ham site yapıp teslim ettim fiyatlar 300'den 5000 arasına göre değişti çoğu seo tanıtım pazarlama ve daha bir çok şey istedi çoğu bana ham site yap ver ben onu hallederim dedi o yüzden yanlış düşünüyorsunuz..

Emre Ergut 5 yıl

Bazen yazılımcılar yoğunluktan dolayı böyle bi istekte bulunabiliyo işini azaltmak için. O şekilde olabilir, ama ben ticari konudan bahsediyorum. İkincisi bu işten çok kişi ekmek yiyor ve hala ülkemizde insanlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Bana site aç diyo ne kadar olur diyo. Sadece site fiyatını diyip adama dümdüz site açarsam googleda çıktım mı çıkmadım mı haberi bile olmaz. Bana hep şikayette bulunuyorlar, ben yaptırdım ama bana krs faydası olmadı diyolar. Yani biraz da kolaya kaçmadan, müteahhitler gibi malzemeden çalmadan yapmak gerek. Çünkü müşteride müşteriyi getirir ve diğer meslektaşlar hakkındaki ön yargıda azalır.

Mithat Aya 5 yıl

Mithat Aya Valla ben her zaman müşteri ne isterse bizzat onu yaptım hatta çoğu zaman fazlasınıda yaptı şu ana kadar bir şikayet bir eksik güdükte olmadı çok şükür baştan müşteriyle konuşup her türlü konuda anlaşınca sıkıntı çıkmıyor

Emre Ergut 5 yıl

İkinize de tek gönderi de bir şey söylemek istiyorum 1-2 saatte adam akıllı çalışan bir site yapamazsın. Anca kişisel blog ya da ticari tanıtım sitesi olur 3-5 sayfalı. Ayrıca evet ben de bir siteyle 1.5 ay uğraştığımı bilirim. Saati en az 15-20 liraya çalışın derim ben. Minimum fiyatınız da 500 olsun.

Oğulcan Maya 5 yıl

İlk bu işlere başladığımda ilk wp sitemi 300 tlye yapmıştım ki gayet normal bir rakam daha sonra 500 ler 5000 lere kadar çıktı burda asıl anlaşılmayan şey müşterinin tam olarak ne istediği

Emre Ergut 5 yıl