Hamile kadınların kullanabileceği vitamin hapları?

Selamün Aleyküm. Bir sorum olacaktı. 3.5 aylık hamileyim. Henüz vitamin kullanmıyorum. Daha önce elavit hakkında olumsuz bilgiler duymuştum. Önerebileceğiniz vitamin var mıdır acaba...

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Ben bu son hamileligimde 9 ay boyunca 1 kutu decaviti zorrrla bitirdim, kan ilacı deseniz toplasam ancak 3-4 paket bitmiştir(10lu paketler). Kalsiyum 10 gün icebildigi. Bunları da düzenli değil ara ara icebildim. Çünkü reflümü azdirdilar ilaç yutunca daha beter hasta oluyordum. Sonra ilaçları alırken daha 8. Ay olmadan şişmeye başladı ayaklarım. Sonra farkettim ki decavit vücudunda ödeme sebep oluyormuş rahatsızlık hissettiğim için de içmedim.
Ama ilk hamileligimde aynı ilaçları kullanıp hiç bir şikayetim olmamıştı. Elevitin ve decavit in içeriği birebir aynı sadece decaviti ASM ler bedava dağıtıyor.
Söyle söyliyim ilk hamileligimde yememe çok dikkat ettim, ilaçları 4. Aydan itibaren düzenli kullandım. Oğlum 3,250 kg doğdu. Doğumdan sonra saç dökül nesi yasadim.
İkinci hamileligimde yememe hiç dikkat edemedim, ilaçları nasıl kullandigimi yazdım. Oğlum 2,970 kg doğdu. Daha 15 günlük olduğundan saçımda başımda ne olup biter bilemem.
Tabi kan tahlili yaptırsam aslında vücuttaki eksiklikler meydana çıkar da kim gidecek şimdi taa hastanelere.
Karar sizin.

A

Şimdi de ilk 3 aylik donemde saç dökülmesi başlayabilir, hamileyken cok saglikli olan saclar, emzirme döneminde kendini birakabiliyor ama bir sure sonra kendini toparlayacaktir.

Selma Alerik 5 yıl

Genellikle 3. Ayda başlıyor saç dökülmeleri.

Fatma Stellar 5 yıl