Hangi ekonomik model daha iyidir?

Sağlık hizmetlerinin bedava olması ve eğitime önem verilmesi yönünden iyi bir ülke ama özel sektörün yetersizliğinde böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz ? (video silinmiş)

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

komünist değilim ama yine de videonun başı hakkında birkaç kelime söylemek istedim. Şuan küba tam olarak komünist sayılmaz. Normal şartlarda komünist sistem her insanı yetenekleri doğrultusunda eşitlemeye çalışır. Onlara aynı insanı hakları tanır. Kapitalist sisteme o kadar alışmışız ki nasıl olur da çöpçü ile doktor aynı maaşı alıyor diye düşünüyoruz. Evet bir sistem var ve almaları gerekir. İnsani haklarından feragat etmedikleri sürece, insanları belirli mesleklere yetenekleri yok diye ezmedikten sonra gayet mantıklı. Şimdilerde ise kapitalizm e karşı biraz daha ipleri gevşetmiş durumdalar. Turistler bu iki dünyayı en güzel çarpıştıranlar oluyor. İki sistem birbirine karışmaya başladı. Haliyle lokal bir komünizm, global bir kapitalizm karşısında zayıf düşüyor. Komünizm her ne kadar teorik olarak güzel görünse de uygulamada afedersiniz s*çıyor. ( yazdıklarım konusunda iddiam yok. Tamamen kişisel görüşümdür. )

F

Kapitalist ülkelerde sağlık sektörü çökmüşken en iyi sağlık hizmetleri veren ülke Küba doktor sayısı da nüfusa göre çok fazla aklınız fikriniz parada olduğu için değerlendirmeler de saçma.

ömer Uluyilmaz 6 yıl

ömer Uluyilmaz yazdığımı okudunuz mu ?

Furkan Uçman 6 yıl

Furkan Uçman evet

ömer Uluyilmaz 6 yıl

Yanlış geldi:)

ömer Uluyilmaz 6 yıl

tamam hocam sorun yok.

Furkan Uçman 6 yıl

Ne sosyalizm, nede kominizm hayat verebilecek bir denge oluşturamamıştır. Fakat kapitalizm de kendine has bir iğrençlik içermektedir. EN DORU YOL ERASS ın YOLUDUR. EŞİTLİK

Mustafa ÖzTürk 6 yıl

Mustafa ÖzTürk merak ettim nasıl bir yol:)

ömer Uluyilmaz 6 yıl

Küba'da hastanelerde ilaç yok. İflas etmis bir ulke. Kabul edin sosyalizm rüyanız çöktü.

Volkan Kaynar 6 yıl

Volkan Kaynar sosyalizm rüya değil gerçek.

ömer Uluyilmaz 6 yıl

bence kendi haline bırakalım. İdeoloji karmaşası yaşıyor sanırım.

Furkan Uçman 6 yıl

ömer Uluyilmaz sizin bir üstünüzdeki yorum sahibine yazmıştım aslında.

Furkan Uçman 6 yıl

Furkan Uçman sorun değil azizim:)

ömer Uluyilmaz 6 yıl