Hangi ekonomik model daha iyidir?

Sağlık hizmetlerinin bedava olması ve eğitime önem verilmesi yönünden iyi bir ülke ama özel sektörün yetersizliğinde böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz ? (video silinmiş)

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Hangi ekonomik sistemi uygularsan uygula (ki buna devlet kapitalizmi deniyor) dünyanın neredeyse tamamı tarafından ambargo uygulanan ekonomi sorun yaşar. Komünizm devletin ve özel mülkiyetin olmadığı sistemdir. Her önüne gelen şeye komünizm denmez. Çok yerel bazda komünizm ile yaşayanlar olsa da, bir şehir büyüklüğünde bile komünizm sadece çok kısa süreliğine Paris komün deneyimi ile oldu. Geri kalan komünizm diyebileceğimiz şeyler çok local şeyler.

A

Agbi ambargo neden var. Küba amerikali sirketlerin mallarina el koydu anlasmalarini tanimadi. Kisaca hukuksuzluk yapti. O yüzden var ambargo. Ben bakkala gitsem sana artik odeme yapmayacam desem bana bir daha mal satar mi?

Volkan Kaynar 6 yıl

Niyesi nedenini bilmem. Ambargo var ve ambargo altında bir yerin gelişimi de bir yere kadar. Bu sistemden bağımsız olarak böyle. Bunca sene ambargo altında olup ekonomisinin uçması mümkün de değil. Koşulları doğru anlamak gerekir. Mesela Çin çok benzer bir ekonomik sistem uyguluyor ambargo yok, orada da çok farklı sorunlar var ama bu tür sorunlar yok.

Ahmet Kanyılmaz 6 yıl