Hangi ekonomik model daha iyidir?

Sağlık hizmetlerinin bedava olması ve eğitime önem verilmesi yönünden iyi bir ülke ama özel sektörün yetersizliğinde böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz ? (video silinmiş)

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Kanser konusu da hep yanlış anlaşılıyor. Dünyada milyardolarlar harcanıp, trilyon dolarlar harcanıp çok çok az da olsa işe yarayan kanser ilaçları var. Zaten kanser ilacının en iyisi çok çok az da olsa işe yarayabiliyor ancak. Küba o minnacık ülkede yine çok az işe yarayan ilaç buldu. Yoksa kanseri baştan aşağı bitirdi diyen yok. Keşke kanser o kadar basit çözülebilecek bir hastalık olsa da bir ülke hırs yapıp ilaç bulunca çözülebilse fakat öyle değil o mesele. Küba bir kanser ilacı yaptı ve buda dünyadaki diğer kanser ilaçları ile aynı kalitede. Bizim kanser konusunda insanlık olarak en ileri noktamız da çok kötü olduğu için bahsi geçen ilaç mucize diye gösteriliyor. Yoksa kanser ilaçlarının hiçbiri gerçek bir çözüm üretmiyor.

A

Küba'nın kendi aşılarının %70'ini ürettiğini biliyorsundur umarım. Bunlardan en önemlisi de Anneden bebeğe AIDS'in geçmesini önleyen aşı ve dünya sağlık örgütü tarafından onaylanmış bir aşı. Ve bu insanlar bu kadar şeyi ellerindeki neredeyse sıfır sayılacak imkanla yapıyorlar. Mesela dönüp bize bakalım, hiçbir şekilde ambargo yok, NATO üyesiyiz ama grip aşısını bile dışarıdan alıyoruz.

Orhan Ablay 5 yıl

Ya kanser konusunda bir ilaç çıkacak ve kanser tarih olacak zannediyor insanlar. Biraz da o konudaki bilgisizlikten dolayı yazdım. Yoksa Hindistan gibi dünyanın sayılı fakir ülkelerinden biri bile büyük oranda kendi aletleri ile uydu gönderdi büyük başarı. Küba gibi bir ülkenin çıkardığı kanser ilacı da büyük başarı ama ille kanserin kökünü kazımıyor diye küçümsüyor insanlar. Biraz onun farkındalığı için yazdım.

Ahmet Kanyılmaz 5 yıl