Hangisini almalıyım? Redmi 4X, P9 LiteJ7 Prime, Desire 10 Lifestyle, HTC One A9s

Arkadaşlar merhaba, yardıma ihtiyacım var, yüksek müsaadenizle direk sadede geliyorum. Alacağım ancak bütçem zaten baya kısıtlı ve aşşırı yüksek beklentilerim yok telefondan: Fotoğraf&video, oyun dışı uygulamalar, müzik.
Xiaomi Redmi 4X → 689TL (Evo) - 988TL (KVK)
Huawei P9 Lite → 1029TL (Huawei TR)
Galaxy J7 Prime → 1091TL (Delta)
Desire 10 Lifestyle → 1068TL (HTC TR)
#HTC One A9s → 1185TL (Delta)
Versustur donanımdır vb biraz araştırdım ama kafalar hala çok karışık. telefon değiştirmeyi sevmediğimden ne alıyorsam onunla kalayım istiyorum. Sizce hangisi? Neden?

com-dr8ln8etv51q5joj3bw4.jpg
N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
48
48 CEVAP

Şimdiye kadar bu yorumlardan 9 xiaomi 17 huawei (-/+ 1) önerisi geldi. 3-4 tane J7, daha az da diğer modellerden. Birilerinin de işine yarar belki diye tane tane yazacağım, biraz uzun olacak. Hayırlısı:
- Ben şahsen HTC One A9S modelini fiyatından ve garanti seçeneğinden ötürü eledim.
- Kendi içimde P9 Lite ile P9 Lite mini arasında kalmışlığım vardı. Aslında küçük telefon tercih etmeme rağmen rami 2 GB olduğu için miniyi de net olarak eledim.
- Yine kendi içinde J7 prime ile core arasında kalmıştım. Core'u net eledim.
- J7 alırsam samsung garantili almaya karar verdim. Samsung garantili olan en uygun modeli hala araştırıyorum. Güncelleme notu düşerim.
- Xiaomi'nin gizli fanları varmış meğerse. Yoğun öneri gelmesine rağmen garanti konusunda hala soru işaretlerim çözülmedi. Tam bir muamma. Evo da KVK da yeriliyor ancak orijinal garantisi henüz mümkün değil + KVK daha pahalı ve daha tercih ediliyor ama yine şikayet sayısı da bir o kadar fazla vb. Aynı zamanda carrefoursa gibi bir yerden aldığımda nolur, ne olmaz bilemedim.
- Akşam teşhir ürünlerinden azıcık telefonları kurcaladım gibi gibi. Kısa sürede pek bir şey anlamadım ama en azından kullanımına, kameralarına kısa da olsa baktım. P9 ile J7 arasında pek bir fark göremedim gibi herkes kamera konusunda P9u öners de? Fakat P9un kamerasında daha fazla optimize edebilme imkanı vardı sanırım.
- J7nin kullanımı tanıdık, aşina, Xiaomi'nin kullanımı birazcık daha güven veriyor gibiydi. Fakat aşina olmasına rağmen Samsung 6 ay sonra sinir krizi geçirtir korkusu taşıyorum (S3 mini kullanmış biri olarak). Huaweinin tutuşu, iç tasarımı (jargon yanlış olabilir) biraz tekinsiz hissettirdi sanki inceden inceye dandikmiş gibi. Fakat samsungun alt ve önceki modellerindeki kavisli tema sebebiyle çağrışım mı yoksa haklı bir güvensizlik mi bilemedim.
- Öncelik olarak ürünü uzun süre kullanabilme (+3 yıl minimum) ve kamerayı baz alacağım. Uzun ömürlülük açısından samsung'un tek ayağı çukurda. HTC'ye dair kimse bir şey dememiş, hakkında bilgi yorum edinmek zor, ben de hemen anlayamadım, o nedenle onun da yarı ayağı çukurda. Xiaomi çok uygun ama garanti? Huawei öneri olarak açık ara önde ama Xiaomi ile arasındaki fiyat farkına değer mi ve ne kadar götürür? Üst modellerin kameralar efsane de benim bahsettiğim modelin kamerasında gerçekten bir numara var mı?...
Son kararı verdiğimde son güncelleme düşüp, tercih sebebimi yazıp gönderiyi yoruma kapatacağım. O zaman kadar yorumları da takipte olacağım. Şimdiye dek yardımcı olanlara çok teşekkürler, bilmeden etmeden zor işler bunlar.
Bir de gönderiyi takip edenlere:
https://versus.com/tr/samsung-galaxy-j7-prime-vs-xiaomi-redmi-4x-vs-huawei-p9-lite

N

Kamera önemli ise kesinlikle oıs desteği olsun. Sonra ne kadar iyi olursa olsun kayıyor fotoğraf hareketli hiç birşey fotograflayamıyorsun kedi Vs Ben xıaomı mi 5s plus kullanıyorum telefonum iki haftadır garanti de kamerası bozuldu. Delta servis getırtılen yedek parçanın da bozuk çıktığını o yüzden beklettıklerını söylediler şaka gibi.. Onun dışında telefondan çok memnundum donma kasma oyun film müzik harikaydı

Mehmet Gülçin 6 yıl

Kiyaslamada resmi yerine mi 5i koyun isterseniz

Huzeyfe Akkin 6 yıl

Gerçekten merak ettiğim şey Apple hariç hangi telefon markası garanti konusunda gerçekten iyi? Sony ve samsung kullandım zamanında tek yaptıkları şey kullanıcı hatası demek yada doğru düzgün tamir etmeden geri göndermek. İthalatçı garanti ile Türkiye garantili ürün arasında Türkiye de bir fark yok.(Apple hariç).Ayrıca varsayıyorum ki problem çıktı ve garantide halledemedi tüketici mahkemesi ne güne duruyor verirsiniz paranızı paşa paşa öderler. Garantiye bu kadar takılmayın

Yaşar Türkarslan 6 yıl

Redmi 4x kullanıyorum, kamera çok iyi değil net olarak söyleyebilirim.

Onur Ilbeyli 6 yıl

Onur Ilbeyli Xioaminin bütün telefonlarında gündüz çekimleri iyidir normalde gece çekimlerinde zaten 1000lira altında ki telefondan iyi bir şey beklemek çok yanlış. Eğer ışığın iyi olduğu yerlerde de kötü çekiyorsa servise göndermelisin

Yaşar Türkarslan 6 yıl

İyi ışıkta genel olarak sorun yok, ancak karanlık diyemeyeceğim, bieazcık loş ışıkta perdormans ciddi derecede düşüyor

Onur Ilbeyli 6 yıl