Harp okulu mülakat süreci nasıl işliyor

Harp Okulu mülakatına girmiş bir arkadaş anlattı.
Siraya saat 7 de girdigim halde 123. gurup olup guruplar 27 kisilik.
Sirayla girdik icerde tekrar bi sira var. O sira iste telefon birakiyosun cadir var anahtarli kabinler var kucuk. Oralara esya birakmayin cunku xrey cihazinin onundeki sirada veri kalirsiniz. Iste gectik xreyden. Iceri yavas yavas 10 ar 10a r aliyorlar. Komisyon var dosya kontrolu yapiyor iceride eksik evrak iste adli sicil fotokobi rahat yapiliyor. Ama hizli olamiz acisindan sunlar illa yaninizda olsun....
Basvuru kagidi. Kimlik fotokobisi. Ygs sonuc. Adli sicil/mahkeme olsun olmamasin/. Guvenlik sorusturmasi ve arsiv arastirma formu. Diploma asli ve fotokobj aslida gerekiyor. Eger gecici diploma varsa onunda islah imzalo olani ve noter onayli kagidi.
Bunlari aliyor adam iste dosyayi siz 1 tane posetle bile goturun icerde herkeze dosya veriliyor. Dosyayi aliyon disari yol gosteriyolar gidiyosun. Orda ismin okunuyor hemn 15 dk max. O 27 kisilim gurup iste o okunn kisiler. O sizin gurp gun boyu bir ve butun.
Ya otobusle ya yuruyerek mulkat binasina goturuyolar. En ust kata cikip kisilik testi yapiliyor. 108 soru ve ASLA CEVAPLADIGINIZ SEYLERI UNUTMAYIN SOZLUDE BENZER SEYLER SORUYOLAR !!!. Sonra cikyorsunuz konferans salonu oste ordaki adi amfiti. 1 amfiti 2 felan. Orda bekliyonuz gurubunuzla tabiki basinizdaki astsubay her daim yaninizda ve sorularinizi her zaman cevapliyo yardimci olur. Sonra boy kilo geciyonuz orda kilonuz fazlaysa sinirdaysa 50 gramda olsa donunuza kadar soyunabilirsiniz. Abiylamiyorlar. Eger gecerseniz yola devm. Yine amfiti beklemesi. Sonra yemek oglen yemegi. Sonra yine amfiti beklemsi sonra piskomotor testi egitimi yaklasik 1.1,5 saat once slayt sonra albay acikliyor. Sonra sira ile guruplar birleiyor 3 gurup fakat sira ile pc ve oyun konsollari bulunan piskomotora. Eahat olun eger albayi iyi dinlerseniz cok rahat. Ve asla pes etmeyin cunku zor ve asiri zor olsada 80 kisi den 20 kisi felan eleniyo. Eger sadece hava harp yazdiysaniz basvuruda piskomotordan gecmeniz tamamiyle sart. Elenirsiniz eger deniz ve kara yadiysaniz bu testten kalirsaniz dahi yola devam. Sonra spor en sin iste. Hangileri sirayla yapiliyor unuttum ama nasil yapildiklarni hep onceden guruplara anlatiliyor. 2 daldan 0 cekmeyin sadece elenmek istemiyorsaniz. Ama tabi hedefiniz yuksekse iyi puan alin. Kosu en son ve iste o an zirnanin zirt dediyer.
400 metre. Ve size yardimci olunuyor zaten siz 400m de sunu yapin. Ilk 200 metre ve belirli orda aslan heykeli var. Onun tam yaninda iken gucunuzun tammamini kullanmaya baslayin. Once sakin hizli baslamayin. Bitince ambulans var ve rahatsizlanirssaniz yardim diliyor. Iste rahatsizlananlari bekliyorsunuz sonra otobusle cikisa gelip bas vuru formunu okututup yarina hazirlik icin evin yolunu tutuyorsunuz. Bu kadar

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Eyw kardeş ikinci günü de bekliyoruz

E

Elendi arkadaş maalesef

Mehmet Sozer 6 yıl

Çok üzüldüm neden elenmiş peki

Elvan Karbeyaz 6 yıl