Helallik almadan ölürsek ne olur?

Bir insan "helallik" almadan ölürse ne olur?
Veya "helallik" alması gereken insandan helallik almadan o insan ölürse ne olur?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
87
87 CEVAP

Durgun acar in verdiği büyük örneklerdi yanlız dikkatinizi çekerim. Ben kul hakkı vardır dedim, helallesmek vardır demedim. Belki küçük şeylerde olabilir diye belirttim. Yani mesela biriyle birşey bölüsürsünüz ve karşılıklı helallesirsiniz. Ama durgun acarin verdiği örneklerde Helallesmek yoktur hüküm Allah'ındır diyorum. Daha açık yazdım inşallah başarmisimdir. Bu iyi niyetli insanların iyi niyetini suistimaldir bir kere. Birde diyorki günah olduğunu bilmeden yaptığınız şeyden sorumlu değilsiniz diyor, çok haklı bence. Ama yani kasıtlı yapmışsın bile bile neyin helallesmesi bu. He bu arada algılarima güvenirim, siz isterseniz bu konuda neden bu kadar inatlasip herkezi kendi fikrinize inandırmak istiyorsunuz söyleyinde konuyu bizde bilelim. Bakalım kul hakkınami girmişsiniz....

Ç

Kul hakki var helallesmek yok oylemi ?? Bana bu çok tezat geliyor.. Buda benim fikrim arkadasim.. Dusuncelerimi israrla soylerim yazarım ayni sizin gibi.. Buna inat göZüyle bakiyorsaniz sizIn sorununuz... Kul hakki var deyipte helallesmek yok diyen de ilk kez duyuyorum..

Bahar Jin 6 yıl

Niye tek bir tarafini alıyorsun yazdıklarımın.

Çimen Ozdenk 6 yıl

Herbir tarafini aldim.. Cunku helalesmenin büyüğü küçüğümu olur.. Kime gore neye göre... Kullar kendi arasinda helallesir yada healllesmez hersekilde taktir yine allahindir

Bahar Jin 6 yıl

Yani annelerden örnek verelim şimdi ben bile bile anneme kötülük edicem herşey yapicam edicem günah olduğunu bile bile. Oda iyi niyetinden hakkını helal edicek Allah'ta buna karışmayacak ahirette öylemi yani. Artık burda iș tövbe de biter. Yada ahirette.

Çimen Ozdenk 6 yıl

Yazdığı mi iyi okuyun... Kullar birbirine hakkini helal etsin yada etmesin taktir allahindir

Bahar Jin 6 yıl

Helallik almasi gerekir... DinimizDe bu vardir.. Kul hakki yani... Rabbim herseyi affedebilirim ama kul hakkina karışmam demiş... Eger helallesmeden vefat ettiyse, artik öbür tarafta nasil oluyor işler fikrim yok..

Çimen Ozdenk 6 yıl

Sizde şu yorumunuzu iyi okuyun allah karışmiyormus. Diğer tarafla ilgili fikrim yok diyorsunuz. Şimdide takdir allahin diyorsunuz.

Çimen Ozdenk 6 yıl

Heallik almasi gerekir yaziyor.. Farkli birseymi anladın?

Bahar Jin 6 yıl

Size nedemek isteğimi anlatmak için yazdıklarınızın hepsini toparlamam lazım. Ve maalesef polimik yaşadığınız durgun acar tüm yorumlarını kaldırdığı için sizinkilerin hepsi havada kalmış durumda.

Çimen Ozdenk 6 yıl

Üstelik yorumuma aynen yazıp şuanda benim le polimige girmenizde sizin algılarınizi sorgulatiyor bana.

Çimen Ozdenk 6 yıl

Kaldirmasi normaldir.. Oyle tezat yorumlar yapsam bende kaldirirdim.. İsabet olmuş:))

Bahar Jin 6 yıl

Sizin derdiniz sadece fikir alışverişi değil laf yetiştirmekten öteye gitmiyor yanlız sürekli bir laf sokma olayı bir germe çabanız var. O yüzden helallesmek vardır deyip noktayı koyalım yoksa size cevap verdikçe siz dahada aşağıya çekeceksiniz konuyu. Alttan aldıkça alaycı tavırlariniza devam ediyirsunuz.. Siz haklısınız mükemmelsiniz.

Çimen Ozdenk 6 yıl

Benim aynen cevabimdan sonra polemigi siz baslattiniz... Benim. Mukemmel olma derdim yok.. Ama sizin var sanırım.. Direk bu kelimeyi kullanmak aklınıza gelebildigine göre oyle. Degilmi .... Basarilar size

Bahar Jin 6 yıl