Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Allah imtihanla ilgili konularda kendisinin bilmeyeceğini (bilemeyeceğini değil) söylüyor.

MUHAMMED 31: Andolsun, Biz sizden mücahid olanlarla sabredenleri bilinceye kadar, deneyeceğiz ve haberlerinizi sınayacağız (açıklayacağız).

TEVBE 16: Yoksa siz, içinizden cihad edenleri ve Allah´tan ve Resûlü’nden ve mü´minlerden başka sır-dostu edinmeyenleri Allah ´bilip çıkarmadan´ bırakılıvereceğinizi mi sandınız? Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

AL-İ İMRAN 140: Eğer bir yara aldıysanız (Uhud), o kavme de benzeri bir yara değmiştir (Bedir). İşte o günleri Biz onları insanlar arasında devrettirip dururuz. Bu, Allah´ın iman edenleri bilmesi ve sizden şahidler (veya şehidler) edinmesi içindir. Allah, zulmedenleri sevmez;

AL-İ İMRAN 142: Yoksa siz, Allah, içinizden cihad edenleri ve sabredenleri de bilmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

ENFAL 65: Ey Peygamber, mü´minleri savaşa karşı hazırlayıp-teşvik et. Eğer içinizde sabreden yirmi (kişi) bulunursa, iki yüz (kişiyi) mağlub edebilirler. Ve eğer içinizden yüz (sabırlı kişi) bulunursa, kafirlerden binini yener. Çünkü onlar (gerçeği) kavramayan bir topluluktur.
66: Şimdi, Allah sizden (yükünüzü) hafifletti ve sizde bir za´f olduğunu bildi ('alime). Sizden yüz sabırlı (kişi) bulunursa, (onların) iki yüzünü bozguna uğratır; eğer sizden bin (kişi) olursa, Allah´ın izniyle (onların) iki binini yener. Allah, sabredenlerle beraberdir.

K