Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

evet

M

Neden?

Alpay Delikbaş 6 yıl

sınava giren kendi değil. Kul veya talebe. Talebe kaç alacağını bilmez sınav onun içindir. Ben mesela hangi öğrencimin kaç alacağını bilirim. Ama 25 vereceğim öğrenci bana niye bunu verdin demesin diye sınav yaparım 5 puan da fazla veririm 30 alır. Sınav çıkışında 30 verdi pis herif der. 90 verdiğim talebemde "ben" aldım der. Bunun adı da final olur:)

Muhammed Arutay 6 yıl

DİNDARLARIN ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN İKİLEMİ! Bir öğrenci var, matematiğin m'sinden bile anlamıyor. Öğretmen kendi ilmine bağlı olarak çocuğu ertesi gün sınav yapacağını söyledi ve kağıda sıfır yazdı. Ertesi gün sınav yaptı, çocuk sıfır aldı. Öğretmen yazdığı notu öğrenciye gösterdi. Öğrenci sen sıfır yazdığın için sıfır aldım diyebilir mi? (Dindarların verdiği bu örnekte öğretmen Allah olarak, öğrenci bu dünyada yaşayan, yaşamış olan, yaşayacak olan bütün insanların yerine kullanılıyor.) Bu öğrencinin sıfır alacağını bilen Allah sıfır yazdığı için öğrenci sıfır almamıştır ; Allah, öğrencinin sıfır alacağını bildiği için öğrenci sıfır almıştır der bütün dindarlar. Peki sormak isterim, dindarların verdiği bu örnekte, bu öğrenciyi yaratan kim, Allah değil mi? Allah böyle bir öğrencinin cehenneme gideceğini biliyor ise neden yaratıyor; yaratmasa, sınavı geçecek başka bir öğrenci yaratsa veya sınavı geçebileceği şeylerle sınama yapsa olmaz mı?...

Alpay Delikbaş 6 yıl

daha ileriye gidiyim siz eksik yazmışınız. Allah bizatihi o kulu 0 lık yaratır sonra da sıfır aldığı için onu dersten bırakır..

Muhammed Arutay 6 yıl

Erken hayattan ayrılıp cennete gideceklerin sınavdan bırakılması gibi mi, kimi insanlara lütufta bulunup, kimi insanları saptırması gibi mi? Kimi insanlara zor soru sorup kimi insanları kolay sorularla sınaması gibi mi? Kimi insanları kültürü ve inancı farklı bir toplumda dünyaya getirerek o kültür ve inançta olanları cehenneme atmak gibi mi? Kimi insanları daha zeki yaparak, kimi insanları zeka yoksunu bırakmak gibi mi?

Alpay Delikbaş 6 yıl