Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Allah varlığın kendisidir. Vücudun kendisidir. Bizler sadece bir ynsımayız.

M

Var olan her şey Allah diyorsunuz, yanlış mı anladım sözlerinizi

Alpay Delikbaş 6 yıl

hayır

Muhammed Arutay 6 yıl

var olan herş Allah'ın bir yansımasıdır. Tecellisi diyorum.

Muhammed Arutay 6 yıl

"Allah varlığın kendisidir. Vücudun kendisidir. " sözünüzden kim ne anlamalı öyle ise

Alpay Delikbaş 6 yıl

ıssız bir kumsalda beraber yürüyoruz. Ve siz bir ayak izi gördünüz. Bu ayak izi insanın kendisi değildir. Ama burada bizden başkalarının olduğunun delilidir.

Muhammed Arutay 6 yıl

Örneklemeler üzerinden gidiyorsunuz ama içi boş. Varlık var ise bir yaratan var demeye benziyor. Varlığın bir yaratıcısı olması neden gereksin ki, bu çarkı varlığın kendisi bilinçsizce yerine getiriyor zaten.

Alpay Delikbaş 6 yıl

Alpay bey meselenin özü şu insan gözü 24 000 renk görüyor. Siz diyorsunuz ki 24001 . renk yok ben diyorum ki var. Ya benim kör olmam ya da sizin gözlük takmanız gerekir. Hayat bilinçtir. Alpay bey kainatta bir bilinç var bir enerji var. Bakın birbirimizi anlıyoruz. Bunun bir anlamı olmalı. Anlayabilmemizin bir anlamı olmalı.

Muhammed Arutay 6 yıl

anlam üzerinde düşünün biraz. Samsara diye bi film var tavsiye ederim.

Muhammed Arutay 6 yıl

Olmalı ile olmuyor işler. Örneğiniz şuna benziyor, Ateistler binlerce tanrıyı reddediyor, teistler bir tanesi alıp hepsini reddediyor. O kadar tanrı içinden bir tanesini seçmek akıl karı bir iş olmasa gerek. Örneğin bizim dindarlar iyi ki Yahudi, Budist veya Hıristiyan veya bir başka toplumda doğmadı; doğsalardı, Yahudi'den daha çok Yahudi, Budist'ten daha çok budist, Hıristiyan'dan daha çok Hıristiyan olurdu. Böylelikle, İslam dininin kitabında belirtildiği gibi, cennet onlar için hayal olurdu.

Alpay Delikbaş 6 yıl

hayır siz oldukça yanlış anladınız veya ben yanlış ifade ettim. Herşeyin bir anlamı olmalı demeyim var deyim. Olmalı ifadesini sizin düşünmeniz için kullandım. Dünya çok güzel garip çirkin, harika, tiksinç bir yer dersem her ifade için örnek sıralayabiliriz birlikte değil mi?

Muhammed Arutay 6 yıl

Olmalıyı var anlamında anladım, doğru anlamışım. Anlamı başka bir yerde aramakla yanlışınız var diyorum bende.

Alpay Delikbaş 6 yıl

Ben ışidin tanrısına inanmıyorum, ben göbekli şeyhlerin tanrısınıa inanmıyorum insanların kendi ürettikleri kendi yarattıkları tarnrıların hepsinden beriyim. Ben Allah'ımı kendim buldum ve iman ettim bunu size aktaramam. Siz de bana benim bulduklarımı edindiğim mutluluklara ihanet ettiremezsiniz yaşadıklarım heyacanım benim ayet ve delillerim. Farkındaysanız sizi hiç imana davet etmedim. Sizi hiç kendi tanrıma çağırmadım. Ama siz beni tanrısızlığa çağıdırınız. Hala da ısrarcısınız ısrarınız üzerine biraz düşünün ve sonra devam edelim benim ekmek falan almam lazım..

Muhammed Arutay 6 yıl