Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Muhammed Arutay bey, dünya düzdür diyenlerin iddiası çürütüldü, dünyanın merkezi burası deseniz bile bir anlamı yok bunun. Bir tanrı olmasa bile bir şey değişmeyecek benim için, varsa karlı olduğunuzu düşünen, ima eden size yeni bir bakış açısı sunayım isterseniz:

Tanrının sınav mantığı hakkında şöyle bir görüş olsa ne dersiniz:
"Tanrı, sağ gösterip soldan alacakmış diyorlar" yapar mı yapar; niçin yapmasın ki?! Belki de tanrının sınav mantığı budur.

Teistlerin tanrısı, bildirilen SÖZ'e inananlara şunu diyecek: "Nasıl bu sözleri söyleyen birini tanrı diye kabul edebilirsin ki, nasıl bu sözlerle çizilen karaktere tanrı yakıştırmasında bulunabilirsin ki?"

Şu teist tanrı yanlış bir karakter izlenimi yaratıp esip gürlerken aslında ödüllendirmek istediği insanlar, bilerek söylediği yanlış sözlerini ve yanlış dillendirdiği bu kendi karakterini kabul etmeyen insanlar olabilir mi; bu sözlere ve yarattığı bu karaktere uyan insanları da cezalandırmak için cehenneminin kapılarını bunlar için hazırlıyor olabilir mi?

Tanrı saçma sapan sözlere kendisi yol gösterip izin veriyor, bu sözlere bağımlı olanları cehennemine, aklı ve vicdanı ile özgürce hareket edenleri de cennetine alacakmış diyeyim. Cennetinde herkese tanrı olma şansı verecek, bu tanrılaşmış insanlar da kendi evrenlerini yönetecekmiş diye de biraz gülümseyeyim.

Mümkün mü?

Biraz esprili oldu ama sınavdan sınava fark var.
Sözlerime uy diyen bir tanrı, aslında uyma diyor olabilir mi, uyanlara ceza, uymayanlara ödül olabilir mi.

O kadar ayet var ki, 5.5 milyar insanı katledin diyen, şimdi bu sözlerine uymak mı gerekiyor tanrının, bence hayır.

A