Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Azmi Tursun bey, diğer anket sorusunda 8.5/10 hayır derken 1.5/10 evet dedi; burada da sonuç aynı mı çıkar sizce?

A

Cehenneme gidecegini Tanrı biliyor mu? Delil? (gelecek şey degildir)

Azmi Tursun 6 yıl

Azmi Tursun bey, Allah'ın kendi yarattığı insanın cehenneme gideceğini bilmemesini neye dayandırıyorsunuz peki? Allah kendi yarattığı şeyin sonucunu bilmiyor ise, kendisine yanlış yarattım diyebilir mi? Allah kendisini yaratan bir yaratıcının var olup olmadığını bilebilir mi? Allah için gelecek veya geçmiş var mı, her şey yaratmadan önceki düşünmesinden ve düşünmesinden sonraki yaratmasından ibaret değil mi? Allah'ın yarattığı zaman bir şey midir, değil midir; Allah kendi yarattığı zamana tabi midir, bunun başını, ortasını, sonunu bilen midir, bilmeyen mi? Allah'ın geleceği bilmediğine deliliniz nedir? Şey, varlığa dair olan ise; gayb, varlığın bilinmeyen yönü ise; "Allah her şeyi bilen ve görendir." Lokman 38 Oysa Allah, işitendir, bilendir. Maide 76 Herşeyin Yaratıcısı'dır, öyleyse O'na kulluk edin. O, herşeyin üstünde bir vekildir. Enam 102 Hiç yaratan bilmez mi? Mülk 14 Göklerde ve yerde olanların hepsi Allah'ındır. Allah, her şeyi kuşatıcıdır. Nisa 126 Haberiniz olsun ki, biz her şeyi bir kadere göre yarattık. Kamer 49 O, gaybı bilendir. Hiç kimseye gaybını bildirmez. Cinn 26

Alpay Delikbaş 6 yıl

Birisi birşey yapınca onun sonunu da bilir diye bir kural yok. Tahmin edebilir.

Azmi Tursun 6 yıl

Ebu leheb ve karısının da sonunu tahmin etmişe benziyor öyle ise

Alpay Delikbaş 6 yıl

Bakın size başka bir şey söyleyeyim öyle ise, geleceği bilen tanrı geçmişi de mi bilemez. Geçmişte yazdırdığı dinler geçmiş ve gelecekteki insanlara birer tuzak olduğunu da mı bilmez. Tanrı susmayı bilmiyor öyle ise, geçmişten örnek alarak.

Alpay Delikbaş 6 yıl

Allah'ın yarattığı zaman bir şey midir, değil midir; Allah kendi yarattığı zamana tabi midir, bunun başını, ortasını, sonunu bilen midir, bilmeyen mi?

Alpay Delikbaş 6 yıl

34:3 - İnkâr edenler: "Bize o kıyamet saati gelmez." dediler. De ki: "Hayır, öyle değil, gaybı bilen Rabbim hakkı için kıyamet size mutlaka gelecektir. O'nun ilminden göklerde ve yerde zerre kadar bir şey kaçmaz. Bundan daha küçük ve daha büyük ne varsa, hepsi muhakkak açık bir kitaptadır."

Alpay Delikbaş 6 yıl