Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Yanlış sorulara doğru yanıt verilemez.

S

Neden yanlış ki, kapsamı belli sorunun; sorunun dışına çıkmadan yanıt vermek mümkün değil mi?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Peki doğru soru nasıl olmalı

Alpay Delikbaş 6 yıl

Meşur 1 lira nerede, sorusunu hatırlattı sorunuz. Buna benzer pek çok örnek var, bilirsiniz. Üç kisi aralarinda para tooparlayıp bir radyo almaya gidiyorlar. 30 lira olan radyo için herkes 10'ar lira birlestiriyor ve radyoyu alıyorlar. Fakat sonra tezgahtar radyonun indirime girdigini ve 25 liraya düstügünü hatirliyor. Çıragina 5 lira verip, para üstünü iade etmesi için gönderiyor. Çırak 5 lirayi 3 kisiye bölüstüremeyecegini düsünüp 2 lirayi cebine atiyor ve 3 lirayi 3 kisi arasinda bölüstürüyor. Böylece radyoyu adam başı 9 liraya almış oluyorlar. Şimdi: 10X3=30 lira verilmisti. iadeden sonra 9x3=27 lira verilmis oldu. 2 lira da çirakta kaldi 27+2=29 Peki; Geri kalan 1 liraya ne oldu?

Sevil Rifaioğlu 6 yıl

Bu soruları hazırlayanlar özellikle kafa karıştırıyor. Sizin böyle bir amacınız olduğunu sanmıyorum ama doğru soru sormak/ hazırlamak sanattır.

Sevil Rifaioğlu 6 yıl

Tanrı'yı icat eden insanda aynı bu hesaba göre kendilerini meşru görüyorlar Halbuki fazladan bir tl yok.

Kazım Uylaş 6 yıl

Nede eksik bir tl

Kazım Uylaş 6 yıl

Sevil Rifaioğlu hanım, sorunun neresinde tuhaflık var söyler misiniz?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Alpay'dan 25 tl borç aldım, sizden 25 tl borç aldım. Bende 50 tl oldu. 45 TL'ye ayakkabı aldım geri 5 tl kaldı, beş tl bana fazla ikinize 1 er tl geri verdim. Ben de üç tl kaldı size 24'er TL borcum. 24+24=48 ben üç eşittir 51 işte bende böyle zengin oldum :))

Kazım Uylaş 6 yıl

Diğer soruya hayır dememiş mi idiniz; o sorunun bu sorudan farkı nedir peki?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Sevil Rifaioğlu hanım, kafanızı karıştırmak değil, karışıklığı çözmek için sordum bu iki soruyu. Elbette soru sormak bir marifettir ancak basit soruları sormadığı için yanlışta ısrar etmek de bir marifet olmasa gerek

Alpay Delikbaş 6 yıl

Cennet göğün yedi kat yukarısında ise, orada bahis oynuyor iseniz, havaya attığımız 1 TL yazı mı gelir, tura mı? Siz bu soruyu yanıtlayan olur mısınız?

Sevil Rifaioğlu 6 yıl

Allah isem bilirim ne gelip gelmeyeceğini. Yaratan bir insan değil ki soruda ele alınan

Alpay Delikbaş 6 yıl

Bakın Allah, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten olarak tanımlanıyor. Yalnızca o varken, yaratacağı veya yarattığı şeyin başını ortasını sonunu zaman bağlamında bilen biri olarak düşünün. Bu durumda Allah yarattığı şeyin cehenneme gideceğini biliyor ise sınav yapıyorum diyebilir mi?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Cehenneme gidecek birinin yerine cennete gidecek başka bir insanı yaratsa olmaz mı örneğin? Ne de olsa yaratmadan biliyor, yaratacağı şeyin ceheneneme gideceğini

Alpay Delikbaş 6 yıl