Her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

Bu soruyu da benim için yanıtlar mısınız, çok önemli?
İnsanın doğumu Allah'ın insanı dünyaya getirmesi İSE, spermin yumurtayı döllemesi Allah'ın insanı yaratma kararı vermesi İSE, anne babanın çocuk yapma kararı Allah'ın insanı yaratmadan önceki yaratma kararını vermesi İSE, Allah HER ÜÇ DURUMDA DA yaratacağı insanın cehenneme gideceğini biliyor İSE, her şeyi bilen ve her şeye gücü yeten Allah, bu durumda cehenneme gidecek bir insanı yaratarak sınav yapıyorum diyebilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Önceki anket sorusunda kararı biz veriyoruz.. Demekki bizim de bir irademiz var, bu cüz-i irade. Bi de bizim irademiz dışındaki üst irade var, bu da külli irade.. Yukarıdaki anket sorusuna gelince; size göre "İSE" olan görüşlerinize katılmadığım için bi cevap veremicem..

S

Görüşlerime neden katılmadınız peki?

Alpay Delikbaş 6 yıl

Önceki anket sorusunda, daha hol yok, yumurta yok iken, çocuk yapmaya karar verdiğiniz an, olacakları ve sonuçlarını biliyor iseniz bir çocuk dünyaya getirip getirmemeniz size kalmış. Ancak Allah, insanı yaratmadan önce, daha karar aşamasında iken, olacakları biliyor ise, Allah sınav yapıyorum diyemez. Sizin varsaydığınız özgür iradenizin sonuçları biliniyor ise Allah tarafından, sizin iradenizin ne anlamı kalır ki? Düşünmüyor musunuz diye düşünüyorum anlatmak istediğim noktayı acaba!

Alpay Delikbaş 6 yıl