Her türlü içki insanı aynı şekilde mi sarhoş eder?

Her türlü içki insanı aynı şekilde mi sarhoş eder? Örneğin: Rakı içerek sarhoş olan biri kederlenip "ben terk edilecek adam mıyım be abi?" derken vodka ile sarhoş olan birinin önüne gelen herkesi öpmeye çalışması arasındaki fark içkiden mi? İçen kişiden mi? Ya da farklı bir sebepten midir?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Kültürdendir ve içenin içme niyetindendir.
Rakı içen genelde ya muhabbet için ya da efkardan içer. Hoppa cuppa içkisi değildir. Ağırlığı, protokolü vardır. Nihavent makam içkisidir.
Vodka içen genelde kurtlarını dökmek ve eğlenmek için içer. Üçyüs beşyüs, üçyüs beşyüs, cıptıs dıptıs içkisidir. Protokole de gelmez, lüp lüp ayakta lüpletilir.

T

Yahu bir bıkmadınız içki edebiyatı yapmaktan. İçki üzerinden kişilik analizi yapılmaz, içkiden içkiye kişinin neye meyilli olduğu anlaşılmaz. Rakı seven rakı içer, bira seven bira, votka seven votka. Bu kadar basit.

Umut Dogantekin 5 yıl

Elbette kişiden kişiye davranış da değişir. En bariz örnek, aynı içkiyle sarhoş olduğu halde bazı kimselerin gayet kontrollü ve hatta ideal derecede neşeli olması ama başkalarının kendini kaybetme düzeyinde agresifleşmesidir.

Öte yandan her içkiyle özdeşleştirilmiş davranış biçimleri vardır (rakıcı ağır abiler 'racon', daha elit takılan ve örneğin şarap konusunda çok ciddi takılan arkadaşlar 'etiket' demeyi tercih eder). Bunlar içkinin etkisi altındayken bile bilinçaltından süzülüp yüzeye çıkar. Kişinin az çok benimsenmiş davranış biçimiyle hareket etmesine sebep olur.

S

kadeh kadeh rakı içip efendiliğini bozmayan bir arkadaşım iki bira içince masada diğer kız arakdaşımızı öpmeye kalkışmıştı ) herkese her şey gitmiyor, damıtma ve maya yöntemiyle bir alakası vardır belki.

C

Bazılarını distile içki yamultur, bazılarını da fermente içki bozar. Yapı meselesi.

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

Davranış kişiden kişiye değişir, alkolden alkole değil.

E

O anki psikolojik durum, midenin doluluk oranı ve uykusuzluk alkol toleransını büyük ölçüde etkiler. Tabii ki farklı alkoller de aynı şekilde farklı tepkilere sebep olabilir kadın ve erkek midesi alkolü farklı hızda emiyor..

B

içtikleri ispirtoya su katanların kendini avutması.

K

Bi babaeren gördüm sanki

Fatma KurtKahvecioğlu 5 yıl

Selam bacıeren Burda fristiyanlığı yayıyorum. Ama part taym.

Kamil Donat 5 yıl

Ekmeğindesin zenci

Fatma KurtKahvecioğlu 5 yıl

Bildiğim kadarıyla tek fark rakı'da bulunuyor. İçinde bulunan anason yağının yatıştırıcı etkisi var. Bira ve şarap için de yardımcı maddelerin -belki- etkisi olabilir. Ama çoğunlukla psikolojik.

S

İciciyle alakali

L

Bilinç alti

S

Kişinin içki li olduğu duygularina abartmasidir, bazi karaciğer alkol u genetik e bağlı zor parçalar Asyalılar gibi

M

İçkide bulunan alkol miktarı ile alakalı bu durum büyük ihtimalle.

E

Etil alkol yuzdeleri farkli birde iclerindeki alkoldisi diger maddeler etki suredini metabolizmasini degistirir. Onun disinda uyaricidir. Yani alkolu aldiginiz esnada veya genelde hangi duygu ve dusuncelerinizi bastiriyorsaniz onu aciga cikartir uyarici etkisiyle. Dolayisiyla ictiginiz ickinin turu icerisindeki alkol miktari ve diger bilesenlerin alkol metabolizmasina etkisi ve o anki psikolojinin alkolun sizin uzerinizdeki etkisidir.

A

Bence burada alkol orani onemli degil, kisi o duruma gelene kadar rakiysa 2 duble votkaysa 3 duble yani kafayi yakalamasi gerektigi kadar ictikten sonra sapitir onemli olan kisinin ruh halidir votkayla kafa bulan biraz daha lakayitlesir raki agir abi ol baskisi yapar sonucta icene bagli

L

İcerisindeki alkol oranlari farkli elbet, lakin sorunun cevabi hangi psikoloji ile alkol aldiğindir. Mutluyken alirsin, sag solundakini öpmeye kalkarsin. Dertliyken alirsin, kederlenip isyan edersin. Yani olay alkolden önceki son durumunka alakali.

A

Şarap, beni arabeske bağlar
cesaret hapı mi içtin derler ya bende etkisi o
Bir kadını bir şarap akşamı açıldım, bir şarap akşamı sildim

Bira nahoş kafa kıyak hesabı bir mutluluk verir

M

Alkole karşı zayıf olan kişi bence.. İçince, herşeyi açıklıyor, yani bülbül gibi konuşuyor, yada ağlıyor, hüzünleniyor yada sızıyor, yada olay çıkartıyor. Yani alkolün içindeki maddelerle ilgisi Yok.. Tam anlamıyla insanın kişiliğini meydana çıkarıyor..

B

Zaten dediğim gibi bu konuda zayıfsa.. Ya geçmişte yaptığını anlatıyor.. Yada yapacaklarını.. yani kendini ele veriyor... Birde şu var.. Kimisi alkol haram der.. Diyen kişilerin. Kendine güveni yoktur, demekki sapıtacagına inanıyor.. Efendi gibi içilirse.. Kimseyi taciz etmeden, kırıcı olmadan. Olursa... Mükemmel olur.. Önemli olan.. Afiyetle içmek en doğrusu...

BaharSeyfi Işlerel 5 yıl

Bence ne içki nede içen etkilemez içiren ana erkendir.

M

In vino veritas in aqua sanitas: Gerçek şarapta hayat suda saklıdır. Once Süper ego baskilanir sonra ego ve nihayetinde gerçek yani id ortaya çıkar.

B

Yani ... ID hayvansal davranış

BaharSeyfi Işlerel 5 yıl

Ķişiden mesela ben sarhoş okunca habire özür dileyen bi tipe dönüşürüm. Bi de çenem düşer çok. Anlatırım yani memleketi dünyayı falan.

G

gülmek istemiyorum ama çok komik soru

S

monkey47 best gin ever ) hepsinde ayrı trip tabii, içeriğinden bence

S

Bir araştırmaya göre bira içenlere nazaran viski içenler aldatmaya daha meyilli oluyorlarmış.

A

Bunun çok fazla sebebi var. Kabaca örneklendirecek olursak :

1- Tüketim eğilimleri. Hiç kimse Kanlıca sahilinde oturup Sanat müziği eşliğinde tequila sunset içmez kanımca. Yada hiç kimse tekno-pop eşliğinde rakı içip dans etmez (ha edemez mide kaldırmaz orası ayrı mevzu). Haliyle bir alkolü tüketirken ondan bir takım beklentilerimiz vardır. Ortamdaki diğer psikolojik uyaranları da bu beklentimize göre hazırlarız. Sonuc da beklentilerimizin paralelinde olacaktır.

2- Aroma: Lezzetin insan psikolojisi üzerinde bir etkisi olduğu aşikar. Haliyle farklı aromatik özellikleri bulunan içeceklerin farklı ruh halleri için daha uygun olması hatta lezzetin sizi başlı başına farklı bir psikolojik duruma sokması mümkündür.

3- İçerik ve mezeler: Farklı içeceklerin yapılarındaki şeker ve diger bileşimler + içeceğin içerdiği alkol oranı + onların yanlarında tükettiğimiz diger gıdalar alkolün emilim hızını, tolerasyon süresini vs etkileyeceği için farklı etkilere sahip olması doğal olacaktır.

E

ne bileyim. Bir gün birini iç öbür gün diğerini iç bak bakalım farklı davranıyormusun. sonucuda bizimle paylaş bizde sayende ögrenmiş oluruz.

A

Bilmiyorsanız neden "Ne bileyim?" diyerek yorum yaparsınız anlamak zor gerçekten?

Tuygur Pamukcuoğlu 5 yıl

eee seyyy faruuk eczaneesiiii farukk eczanesiii

Sercan Ekmekçi 5 yıl

İnsan alkol aldığı zaman davranmak zorunda olduğu bütün davranışları bırakıp. Kendi İçinde olduğu kişiliği ortaya çıkar kimi öper kimi güler kimde çok tatlı olur kimde kavga çıkarır yani kişiye göre değişir

S

İçildiği ortam ve müzik etkiler

A

Bence bulunduğun ortam ile alakalı

A

Sosyolojik bir durum, o anki ruh hali/kulturel ogrenmislik/muzik/ortam ve kisiler. Etken madde ayni tamamen farkli oldugunu iddia etmek; parol aldim basim agrimaya basladi, minoset aldim basimin agrisi kesildi demekle ayni sey ikisinin de etken maddesi parasetamol, ayni isi yaparlar.

Onun disinda alkol klasik medikal ogretide uyarici degil sakinlestirici sinifina sokuluyor ben direkt sakinlestiricide bulunmasini hatali buluyorum, alkolun kendisi bir siniftir diyenler de var, ilgilenen varsa https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21560041 su degerlendirmenin kaliteli oldugunu dusunuyorum.

T

Istatistik de secme hatasi denen bir durum vardir. Bir testi yaparken, aslinda A etkisini test ettigin insanlar B etkisinden farkli olabilir. Raki ve vodka meselesinde, oncelikle raki ve vodkanin hangi toplum kesimleri tarafinan icildigine bakmak lazim. Ayni adam vodka icince ayri, raki ictiginde farkli mi davraniyor. Sonra acaba vodka icilen ortamlar ve durumlar, raki icilenden farkli mi ona bakmak lazim. Son olarak da iki ickinin icilis bicimine, biri sert ve hizli, digeri yavas yavas iciliyor olabilir mesela.

K