Her türlü içki insanı aynı şekilde mi sarhoş eder?

Her türlü içki insanı aynı şekilde mi sarhoş eder? Örneğin: Rakı içerek sarhoş olan biri kederlenip "ben terk edilecek adam mıyım be abi?" derken vodka ile sarhoş olan birinin önüne gelen herkesi öpmeye çalışması arasındaki fark içkiden mi? İçen kişiden mi? Ya da farklı bir sebepten midir?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Bunun çok fazla sebebi var. Kabaca örneklendirecek olursak :

1- Tüketim eğilimleri. Hiç kimse Kanlıca sahilinde oturup Sanat müziği eşliğinde tequila sunset içmez kanımca. Yada hiç kimse tekno-pop eşliğinde rakı içip dans etmez (ha edemez mide kaldırmaz orası ayrı mevzu). Haliyle bir alkolü tüketirken ondan bir takım beklentilerimiz vardır. Ortamdaki diğer psikolojik uyaranları da bu beklentimize göre hazırlarız. Sonuc da beklentilerimizin paralelinde olacaktır.

2- Aroma: Lezzetin insan psikolojisi üzerinde bir etkisi olduğu aşikar. Haliyle farklı aromatik özellikleri bulunan içeceklerin farklı ruh halleri için daha uygun olması hatta lezzetin sizi başlı başına farklı bir psikolojik duruma sokması mümkündür.

3- İçerik ve mezeler: Farklı içeceklerin yapılarındaki şeker ve diger bileşimler + içeceğin içerdiği alkol oranı + onların yanlarında tükettiğimiz diger gıdalar alkolün emilim hızını, tolerasyon süresini vs etkileyeceği için farklı etkilere sahip olması doğal olacaktır.

E