Herkesle eşit miktarda mı para kazanmak isterdiniz yoksa aşırı zengin mi olmak?

Basit bir soru: Dürüst cevap verin lütfen.
Yaşamak için aşağıdaki iki seçeneğiniz olsaydı, hangisini seçerdiniz? (Nedenini de belirtebilirsiniz)

1- Paraya para demiyorsunuz, arabalar, yatlar, yalılar, jetler vs, ömrünüz boyunca çalışmadan lüks içinde yaşayabileceğiniz kadar zengisiniz. Fakat yaşama koşulları aynı günümüzdeki gibi kapitalist sistem üzerine kurulu. Aşırı derecede zenginlerin ve aşırı derecede fakirlerin olduğu, adaletin her zaman zenginlerin tarafında işlediği, fakirlerin ezildiği bir sistem.
2- Gelir dağılımının çok yakın düzeyde olduğu, ne çok zenginlerin ne de fakirlerin olduğu, hiçkimsenin bir başka kimsenin sırtından para kazanmadığı (bankacılık, faiz sistemi vs), çok çalışanın hakkını aldığı, hak hukukun herkes için eşit olduğu, norveç benzeri (hatta daha iyisi) bir sistemde, ne fakir ne zengin fakat yine de yüksek yaşam kalitesinde mutlu mesut yaşamak mı?

com-x63iue9t7t4kqqd4hz5m.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
94
94 CEVAP

Kesinlikle 1 bunun aksini seçen herkes kesinlikle yalan söyleyip sosyal mecrada duyarlı vatandaşı oynuyordur.

S

Aksini söyleyen herkes yalan mı söylüyor. Kendinden fazla eminsin ve insanları böyle itham etmek çok yanlış.

Serhat Ozkardes 6 yıl

Gerçekten mi? Şu sosyal çevredeki herkes min8 max12 saat çalışıp işinden nefret ettiğini çalışmanın tamamen bir esirlik kölelik vb olduğunu söylüyor ki bunu söylemese bile trafik çilesi yaa demeleri bile yetiyor, velhasıl kelam şu an zengin olmayıpta çalışmak veya zorunda olmak yüzünden şikayet ediyor herkes ve 1 numaralı tercih bunun aksini gerçekten bir hayatın nasıl yaşana bileceğini söylüyor bence söylediklerim yanlış kalmıyor bu konuda. Diğer türlü 65 yaşında emekli olmayı beklemekte serbestsin tabi o yaşı görebileceksen ve o yaştan sonra ne yapabileceksen.

Serdal Uğuz 6 yıl

Bak senin bu yazdığım türkiye toplumunun büyük bir kısmının yaşam stili. Çünkü başka alternatif yok. Sistem baştan sona yanlış. Ama bize bu postta nasıl bir düzende yaşamak istediğimiz sorulmuş nasıl bir düzende yaşadığımız değil. Realiteyi ayri tutman gerekir. Kendi adıma konuşacak olursam hümanist biri değilim ama kimileri ezilirken kimilerinin hunharca zengin olması( yada benim zengin olmam) çok çok bencilce. Huzurlu bir dünya elde edemezsin. Ve bugün böyle bencil insanlar var olduğu için senin dediğin insanların realitesi bu oldu. Yoksa hiçbirimiz böyle bir dünyada yaşamak istemiyoruz.

Serhat Ozkardes 6 yıl

Ayrica Burada duyar kasmakla kimse bir yere varamaz. Vicdan mi rahatlatiliyor. Klavye komandolarından farklı olduğunu düşünüyorum burdaki insanların.

Serhat Ozkardes 6 yıl

Neyse bu yorumlar çok uzar gider ama kısaca 2 gibi bir hayat için bazılarının 1 gibi bir hayatı elindeki herşey ile paylaşması gerekiyor umarım anlata bilmişimdir.

Serdal Uğuz 6 yıl

Orası öyle tabi ki 1i istediğimiz sürece 2yi elde edemeyiz. O yüzden 2. Daha iyi bir dünya vaat ediyor.

Serhat Ozkardes 6 yıl

Kendi bencilliğine dürüstlük kılıfı uydurmak için insanlara yalancı demenin alemi yok. Kapitalizmin kendisine dayattırının farkına varacak kadar zekaya sahip olan insanlar insan doğasına gerçekten uyan ikinci seçeneği seçer

Deniz Inpınar 6 yıl