Hesabımdaki paraya banka bloke koymuş icra yüzünden bunu nasıl kaldıra bilirim?

Herkese mrb ya benim bi sorum olacaktı benim aylığima banka bloke koydurmus icradan dolayı onu nasıl kaldirabilirimm lütfen cvp verir misiniz....

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Sadece iş yerinden maaş hesabı diye yazı alıp icda dairesine gidip hacizi kaldiracam başka bişey yok demii

A

İşyerine gitmesine de gerek yok. İcra dairesinden bankaya hitaben, maaş hesabıysa blokenin kaldırılmasını, değilse blokenin devamına karar verilmesini diye yazı alıp, ELDEN TAKİPLİDİR ibaresiyle banka şubesinin operasyon birimine iletmesi yeterlidir.

Mustafa Eriyo 6 yıl

Nasıl ya ne kafam karıştı kusura bakmayın

Asel Bagış 6 yıl

İk ve Mali İşler Müdürlüğü yapıyorum. Böyle gelen çok arkadaş oluyor. İcra dairesine gidip, x bankasının x şubesine .... Dosya numarası ile bloke koymuşsunuz. Bu hesabım maaş hesabıdır. İcra İhlas Hukukuna göre Maaş hesabına bloke koymanız suçtur. Maaş hesabımdaki blokenin kaldırılması için yazı yazın derseniz.

Mustafa Eriyo 6 yıl

İcra Dairesi, hangi şube ise o şubeye hitaben maaş hesabıysa hukukta fekkin kaldırılmasını, maaş hesabı değilse blokenin devamına diye yazı verir. Resmi yazı olduğu için, banka resmi kanaldan postadan gelmesini isteyecektir. Bu durumda işiniz acil olduğu için, İcra dairesine ELDEN TAKİPLİDİR diye not düşmesini isterseniz. Banka almak zorunda.

Mustafa Eriyo 6 yıl

Anlaşılmayan bir durum var mı? Bu durumda alacaklı vekili, Uyaptan çalıştığınız işyerini tespit ederse, İcra Dairesinden iş yerinize maaş haczi için yazı gönderebilir.

Mustafa Eriyo 6 yıl

Yok tsk ederim

Asel Bagış 6 yıl