İmla ve Yazım Hatalarını Düzeltme takıntısı

Günaydın arkadaşlar. Aranızda benim gibi yazım yanlışlarına takmış olan var mı? telefondan yazıyoruz diye dikkat etmeyelim mi yani? özellikle de kitap okuyanlar yapmasa mı keşke!

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

Bence önemli olan yazının içerigi. Türkçemizi bilerek katletmedikten sonra nasıl yazdığının bir önemi yok. Gönül ister ki her şey kuralına göre yazılsın. Ama istem dışı yazılıyorsa da bunu eleştirmenin alemi yok. Yazın arkadaşlar varsın kurallara uyulmasın yeter ki içinde sevgi olsun, kardeşlik olsun, içtenlik olsun, geliyorum değilde gelcem olsun, bizde şivelerimizin tadını alalım. Ayrica çok kitap okuyabilir, fakat bilgisayar ve telefonda yazı yazmamıstır. Bu yüzdende hatalar olabilir. Benim için önemli olan yazının içeriği. Gerisi sadece teferruat..

G

Böyle bir şey olabilir mi? Önemli olan yazının içeriği öyle mi? Türk dil kurumunu da kapatalım. Dil, kültürümüzün en önemli unsuru. Kitap kurtları dili düzgün kullanır, kullanmalı. Bunu eleştirmeyeceğiz de neyi eleştireceğiz. Adam sendecilik bizi nereye getirdi malum. Hakaret içermediği sürece eleştirilerle dilin düzgün kullanımı konusundaki hassasiyet artırılmalı ve genç nesillere iyi örnek olunmalı.

Ayhan Koluaçık 5 yıl