İngilizce öğrenirken güzel teknikler

Merhaba arkadaşlar, alakasız olacak belki ama, İngilizce öğrenirken nasıl teknikleriniz var yada bana bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Bir Schiller var bilir misiniz. Truva'yı bulup talan eden adam. 18 dil mi ne biliyormuş. 3 ayda dil öğreniyormuş. Örneğin rusça öğrenecek, bir rus buluyormuş. Adamın günlük yövmiyesini verip, karşına oturtuyor ve öğrendiği şeyleri konuşuyormuş. Rusun işi bunun karşısında oturup, sadece gözlerine bakmakmış.

Z

karşıındaki yevmiyeli yanıt vermiyor öyle mi? Sadece bakıyor yani?

Seda Hamzaali 5 yıl

evet

Zafer Tanyeri 5 yıl

rus hastası... Amaaann ruh hastası

Seda Hamzaali 5 yıl

Bir de bu adamların başka yöntemleri var. Örneğin Troçki. Bu da çok dil bilirmiş. Eğer başka bir ülkeye gittisye günlüklerini o dilde tutmaya başlarmış. Ben de kolay dil öğrenenlerdenim. Bunun için uyguladığım yöntem genelde, sözlüksüz mözlüksüz, atlayıp hiç bilmediğim bir ülkeye gitmek, ve bismillah ilk öğrendiğim kelimeyi kullanarak konuşmaya başlamak. İnsan iki haftada bayağı bayağı konuşuyor yani.

Zafer Tanyeri 5 yıl

Trotsky Fransızca ile sınanmış mı çok merak ettim fakat kesinlikle tecrübe ettiğim birşey var ki, öğrenmek istediğiniz dili kullanan biri ile bir mevzu üzerinden tartışın. Siyaset olur, sosyo kültürel mevzu olur, sanat olur, evren-bilim olur, ve hatta din olur... Sıklıkla kullanımına ihtiyaç duyacağınız kelimeler bir anda "baaaak beni bilmiyorsuuuun" diyerek çıkıyor karşınıza.. Ve o anda hızlıca kullandığınız translator yüzünden ve olayın vahameti yüzünden o kelimeyi hiç unutmuyorsunuz.

Seda Hamzaali 5 yıl

öğrenmek istediğiniz demek hatalı oldu, geliştirmek istediğiniz diyelim ona.

Seda Hamzaali 5 yıl

Dur bi akayım, Trotsky fransızca biliyormuymuş.

Zafer Tanyeri 5 yıl

Troçki benim edepsizliğim olmuşo. İkisi de makul neticede

Seda Hamzaali 5 yıl

Some biographies say he only ever spoke Russian and Ukrainian (his childhood languages; his family, not being religious, didn't use Yiddish), but a couple of sources say he spoke good French.

Zafer Tanyeri 5 yıl

ama şimdi bu metinden bir sürü dil bildiği çıkmıyor ki adamın ihtimalen bildiği bir dil varmış şansıma bak o da fransızca allah beni bildiği gibi yapsın emi.

Seda Hamzaali 5 yıl

Evet ama o metni yazan illa nette diye her şeyi doğru bilecek anlamına gelmez ki. Bu arada senin fransızca yanında ingilizce bildiğini de öğrendik ve millet olarak gururla kabardı göğsümüz. İşte budur, cumhuriyet gençliği.

Zafer Tanyeri 5 yıl

fransızcam yok. İngilizcem iyi seviye. Almancam başlangıç seviye. İtalyanca ise öğrenmeye çalışıyorum. Fransızca ise, acı bir çocukluk dramasıdır bende travmaya sebep olmuş bir mevzu sorma gitsin. Benim paşa babam ana dili gibi fransızca konuşur. 14 yaşımda iken bana öğretmesini istediğimde verdiği yanıt ile pedagojik gelişimimi sekteye uğratmıştır "sen önce Türkçeyi düzgün konuş".. Tişikkirler baba

Seda Hamzaali 5 yıl

Ben de italyancayı bayağı bayağı iyi konuşuyordum, hatta nasıl olduğunu anlayamadan öğrenmiştim. Fakat yine aynı hızla nasıl olduğunu bilemeden unuttum. Almancam çok iyi, ingilizcem biraz türk işi. İspanyolcam da italyancamın kaderini paylaştı. Fransızca ise o zamanlar yetiştiğimiz "erkek kültürü" etkisiyle engellendi. Sanki biraz yumuşak bir dil gibi gelmişti.

Zafer Tanyeri 5 yıl

ahh... İtalyanca ... Neden unuttunuz ki... İtalyanca sevdam Andrea Bocelli ile ayyuka çıktı... "o naif insan ne anlatıyor eserlerinde acaba...." diyerek... Sonra roma'da insanların ne kadar güzel olduğunu gördüm... Kendi kendime uğraştım. Ama ben gramer bazlı öğrenebilenlerdenim. Keşke hatırlasanız... yakanızdan düşmezdim "ben de öğreneceeeeemmm!!!" diye deyu.

Seda Hamzaali 5 yıl

Unuttum, çünkü kolay öğrendiğimden olsa gerek. Yani, ihtiyaç duyacak olursam iki günde çözerim özgüveniyle herhalde bilemiyorum. Ayrıca italyanları ve italyayı da severim özellikle calabria bölgesini. Ancak roma ve romalılar için aynı şeyi söyleyemiyeceğim. Irkçı, kibirli ve yalan dolan, hırsız adamlar.

Zafer Tanyeri 5 yıl

Ben yalnızca Roma-Napoli kentlerini gördüm. Eğer gördüğüm kötü idiyse, iyisini düşünemiyorum

Seda Hamzaali 5 yıl

Calabria Bambaşka bir şey.

Zafer Tanyeri 5 yıl

şimdi biraz inceledim.. Hakikatten gidilesi.. Bahar ayı için 2 haftalık sırt çantalı gezi planım var... Kenara not düştüm bu bölge için

Seda Hamzaali 5 yıl

hımm özellikle Atina başlangıç ayaklı bisiklet rotası.... Fevkalade olur gibi..

Seda Hamzaali 5 yıl

Ben de mi gelsem, tercümanlık yaparım.

Zafer Tanyeri 5 yıl

maşallah hepsi ingilizce konuşuyor. Fakat İtalyancanı hatırlamk için güzel bir sebep.

Seda Hamzaali 5 yıl

Valla ben calabria'da ingilizce konuşan bir kişi bile görmedim. Bildiğin italyan köylüleri.

Zafer Tanyeri 5 yıl

eneee. Ne ka güzel. Tam dil öğrenmelik...

Seda Hamzaali 5 yıl

Geçen sene gitmiştim romaya. Aslında romadan aşağı inip Brindisi'den feribotla Yunanistana geçmek ve oradan da rodos'a geçip, Türkiye diye bir yol düşünmüştüm ama vaz geçtim. yukarı çıkıp, gece yarısı cenovaya indim. Bildiğin karaköy, tophane: 9

Zafer Tanyeri 5 yıl

Pardon Bünyamin Keten ama gördüğün gibi dil öğrenmenin ilk koşulu çenenin düşük olması.

Zafer Tanyeri 5 yıl