İnsan neden kibirlidir? nasıl kurtulunur?

İnsanda niçin kibir olur? Kibir insana bir çeşit uyuşturucu gibi keyif mi verir? Bundan kurtulmak isteyen kişinin izleyeceği yol ne olabilir? Kibir neleri doğurur, nelere yol açar?

com-ir1fpi3p81ydyfcxy1lk.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Ironik olmuş Allah ve kibir. Tanrı olmasına rağmen onun kadar kibir satan yok

D

Kime kibir satıyor? Kibirli insanı sevmem diyor.. Kendisine kibirli demek istiyorsan onun bir insan olmadığını hatırlatmamda fayda olabilir.

Elif Eşli 6 yıl

Kibri aşmış insanlar var, tanrı diyoruz tanrı. Kibirli olabilir mi. Hem kime karşı olacak dengi mi var. Yarattığı insana kibir satar mı bi tanrı

Deniz Naiza 6 yıl

Kibirli olduğunu iddia eden sizsiniz, ben değil

Elif Eşli 6 yıl

Kuran oku o zaman

Deniz Naiza 6 yıl

Herkes okuduğundan aynı şeyi anlamıyor.. Biz de okuduğumuz metinden başka başka şeyler anlamışız, hepsi bu.

Elif Eşli 6 yıl

Yoruma açık değil herşey net bence. Ki evrensel olduğu iddia edilen bi kitaptan farklı anlamlar çıkarmakta mantığına ters olur

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza ancak kendi mantığınla böyle düşünüyorsun işte.. Kimsenin mantığına ipotek koyamazsın, ben senin gibi düşünmüyorum .

Elif Eşli 6 yıl

Kişilerin mantığı değil kuransal mantıktan bahsediyorum. O tektir.

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza o da senin fikrin, ne bu dayatmacı tavır arkadaşım.. Başkası yapınca aynı şeyi rahatsız oluyorsunuz. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın.

Elif Eşli 6 yıl

Ne dediğinin farkında değilsin bence. Dayatmacı olan ben değilim dogmacı olan bu din.

Deniz Naiza 6 yıl

deniz dayatmacısın, yargı koyuyorsun, saygın da yok, farkındalığın da yok.. Dayatmacı olmasan şimdiye çoktan muhabbeti keserdin.. Konu kapanmıştı çünkü. Niye uzatıp illa dediğine getirmeye çalışıyorsun, bu kibirdir işte.

Elif Eşli 6 yıl

Cevap veremiyosan demagoji yapma, yazma yeter.

Deniz Naiza 6 yıl

deniz neyine cevap vereyim, bakış açımız farklı diyorum iki saatttir, bunu kabul edip haddini bilmek bu kadar zor değil.

Elif Eşli 6 yıl

Ben de diyorum ki o kitabı kafana göre yorumlayamazsın. Kitap ilahi olduğunu iddia ediyo kişisel bakış açısını kendi yasaklıyo. Dininden haberi yok bana akıl veriyo ithamda bulunuyo.

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza yahu işte bu konuda seninle aynı düşünmüyorum.. Dinimden haberim var kardeş.. Bak konu kibir ve senin bu konuda yardıma ihtiyacın var. Bence biraz psikoloji oku. Bu konuyu aç, insanlar senden farklı düşünebilir, bunu kabul etmek zor değil, hakaret etmen de gerekmiyor kimseye bu yüzden dinini bilmiyor vs diye bu hakarete girer.

Elif Eşli 6 yıl

Ay bayılcam şimdi. Arkadaşım hemen uzman klişesine sarma, kuran özgür iradeyi yok sayıyo, yazılan belli mantık belli. Kavramamışın psikolojiden şundan bundan bahsedip kendince üste çıkıcan. Söyle o zaman madem uzmansın: Yarattığı kula aşağılık maymun diyen bi tanrının durumuna psikolojide ne deniyo

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza işte kibirlisin arkadaşım, her şeyi en doğru sen anladın öyle mi? Hadi kardeş sağ ol yorumların için, iyi günler..

Elif Eşli 6 yıl

Bu öznel yorumum değil, direkt böyle yazıyo kuranda, ben demiyorum allah diyo

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza tamam kardeş sen haklısın, iyi günler.

Elif Eşli 6 yıl

Tabi ben haklıyım, ne yazıyosa onu söylüyorum.

Deniz Naiza 6 yıl

Kaç sen kaç

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza engelleye de bilirim kardeş, böyle dayatmacı ve kibirli insanları sevmiyorum, konu kibir, ve senden sıkıldım kusura bakma artık yorumların tacize girmeye başladı.

Elif Eşli 6 yıl

Tartışma yemiyorsa uzatma, laf atıp sonra yazma diyosun sonra çıkmış tacizle suçluyosun. Edep edep. Hadi git artık yazma. Çay içerim daha iyi

Deniz Naiza 6 yıl

Deniz Naiza psikolojik sorunların var, engellemek zorundayım

Elif Eşli 6 yıl

Şu sayfada kendine aydın diyen mantık fukaralarini dize getirebilen ender insanlardansın severek takip ediyorum Elif Eşli kardeşim

Hüseyin Kavascinay 6 yıl

Madem inandığınız tanrı yarattı kibir'i o zaman en baba kibirli kendisidir. Bir de kibirli olanı sevmezmiş.. Bah bah bah!

Murat Delihacioğlu 6 yıl