İnsan neden yalan söyler?

Doğru söylemenin verdiği gönül rahatlığı varken insanlar neden yalan söyleyerek bu kadar yorar kendini? Yalanlarla yaşamanın kolay bir yanı da Yok bildiğim kadarıyla yazık değil mi hem kendine hemde inandırmaya çalıştıklarına ?

com-anwngikcrrufye2thauk.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

Okadar çok varki yalan söyleyen. Öyle bi arkadaşım sürekli yalan söylüyordu. Dayanamadım söyledim. Konuşmak istedim yaptıklarını konuşmaya bile cesareti yoktu. Bana kötülediği ayıplarını kusurlarını ev sırlarını söylediği komşularıyla, arkadaşlarıyla can cigermiş. Baya kötü olmuştu. Sanırım kimse inanmam artık zaten hep şüpheyle bakıyorsunuz. Maalesef günümüzün hastalığı pembe yalanlar küçük büyük yalan iste

A

Yalan yalandır dediğiniz gibi yıpratır herşeyi fakat bir insanın yalanını yakaladınız diye herkese ön yargı ile yaklaşmamalısınız

Arzu şensoy 6 yıl

Düşünün nerdeyse 20 senedir Samimi siniz ya herseyde yalan söylemiş kandırmış bana duygu sömürüsü yapmış kotuledikleriyle yemiş içmiş sanki ben onun dert babasiymisim gibi çok çöküntü yaratmıştı bende ... Diyorumki yalan dolandirmak insanın hissi duygularıyla oynandığı için üzüyor.

Aslı Tzlk 6 yıl

maalesef üzülüyor insan ve böyle böyle tanıyor insanları eksi yönü olduğu gibi artısı da mevcut değiş mi sizce de

Arzu şensoy 6 yıl

Çok yıpratıcı hayatta teksiniz kimseye güven yok. Bunu öğreniyorsunuz. Derdiniz paylasiyorsunuz başa kakıkılıyor. Tuhaf bi zaman da yaşıyoruz.

Aslı Tzlk 6 yıl