Instagramda satış yapmak, takı aksesuar satmak veya ticaret yapmak hakkında yorumlar

İyi akşamlar arkadaşlar erkek arkadaşım ve bir arkadaşı instagramda takı ve aksesuar satmak için sayfa açmak istiyorlar da isim bulamadık. Parlak fikirlerinize ihtiyacım var bir de bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen var mı ödeme, alışveriş işlemlerinin falan?
Şimdiden çok çok teşekkürler

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Ödeme için Shopier kullansınlar. Kredi kartına taksit bile yapılabiliyor. Şirket olmanıza gerek yok.

T

Siz hiç kullandınız mı shopier?

Duygu Ozkok 5 yıl

Maliye bankanın ödemeyi kime yaptığını öğrenir ve çok pişman eder.

Onur Tlarım 5 yıl

TC Onur Tlarım biraz korkutucu olmadı mı?

Duygu Ozkok 5 yıl

Bakın bu çok ciddi bir konu faturasız bir satışa maliyenin tavrı çok net. Gittigidiyorda satış yapan esnaf arkadaşım toplamda 170 liralık kesmediği 8 fatura için 53 bin lira ceza yedi. Yazar kasam bozuktu fatura kesmedim dedi fayda etmedi. Sizinkisi ise vergiye tabii olmadan yani bu direk vergi kaçırmak hem para hemde idari cezası var.

Onur Tlarım 5 yıl

TC Onur Tlarım Arkadaşınız için üzüldüm geçmiş olsun ama ben bugüne kadar en az 6-7 ayrı instagram adresinden alışveriş yaptım hepsinin de en az 50-60 bin takipçisi vardı. Hiç fatura yollayan olmadı, hepsi hala açık sitelerin. Dediğiniz gibi sıkı olduğunu sanmıyorum o yüzden eğer olsa bu kadar butik vb. Şey nasıl olabilir?

Duygu Ozkok 5 yıl

Maliye tarafına hakim değilim. Ancak shopier bireysel olarak başvuruları kabul ediyor ve onaylıyor. Her ürün için linkiniz oluyor. İnstagramda link koyup sayfada oradan kredi kartıyla satış olabiliyor. Ama fatura konusunda bilgi sahibi değilim.

Tolga Ergindogan 5 yıl

Ben dijital ürün kodları satmak için başvurdum. site yada İnstagram sayfanız hazır olduğunda başvurunuzu onayliyorlar. Şahıs şirketi kurun cok maliyetli değil diye biliyorum. Kartla olan satışlarda fatura kesersiniz.

Tolga Ergindogan 5 yıl

duygu hanım yine cok emin olmamakla birlikte o sayfalar kapıda ödemeye alıyorlarsa ödemeyi belki ondan takilmiyorlardir vergi takibine. Kredi kartında bütün işlemler ortada.

Tolga Ergindogan 5 yıl

Tolga Ergindogan genelde çoğu eft ve havale alıyorlar.

Duygu Ozkok 5 yıl

Şuana kadar birşey olmadığı olmayacağı anlamına gelmez. Maliye geriye dönük tarama yapacağını açıkladı ve bu konuda kanun çıkardı. Ayrıca fatura yollamadığı fatura kesmediği anlamına gelmiyor. Kapıda ödemeyi alan firma tüm bilgileri maliyeye bildirmek zorundadır. Aynı şekilde eft ve havale içinde bankalar maliyeye bildirim yapar. Başarılar.

Onur Tlarım 5 yıl

En iyisi bir şahıs şirketi kurun, yada adi ortak mı herneyse. Sonrada havale, eft, kapıda ödeme ve kredi kartı sunun shopierle. Shopierde ısrar ediyorum çünkü cidden fark yaratır. Satış hacminiz artar. Üstelik taksitte yapiliyor. Ciddi manada etkisi olur.

Tolga Ergindogan 5 yıl

TC Onur Tlarım Haklısınız tabi ki ama küçük ölçekli satışlar olacağı için çok denetlenmez gibi gelmişti yine de tabi ki olmayacağı anlamına gelmez. Teşekkür ederim yazdıklarınız için

Duygu Ozkok 5 yıl

Hocam bu sistemde kapıda ödeme var mı ?

Fuat Yanardag 5 yıl

Fuat Yanardag bana soruyorsanız yok diye biliyorum. sitesine bakın six yinede.

Tolga Ergindogan 5 yıl