Irkçılığa karşı kitap tavsiyeleri

ırkçılığı olan birine bunu yenebileceği bir kitap önerebilir misiiniz

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
107
107 CEVAP

Irkçılık ve ya sosyalizm kitaplarla yenilebilseydi yazılan yüzlerce kitap, çekilen yüzlerce filmden sonra bugün bunlardan bahsedemiyor olurduk.

Burada bir numaralı soru var; ırkçılık kötü müdür ve ırkçılık kötüdür diyen bireyi buna iten nedir?

Ben Türkçüyüm. Bu doğal olarak insanların kafasındaki ırkçı kalıbına sokuyor beni Ama siz -beni bunun içine sokanlar- benim düşüncemi, benim neyi savunduğumu zerre bilmiyorsunuz.

Ben dünyada var olan herhangi bir ırka düşman değilim keza dilleri ve kültürlerine de. Çağın gerisinde kalmış her kültürden onu yaşayan milliyet sorumludur. Benim müdahale edeceğim durum ise o kültür, o iptadailik benim milliyetime, benim kültürüme zerk edilmeye çalışıldığında başlar. Misal kadını köle olarak gören Ortadoğu zihniyeti ile kadını metalaştıran Batı zihniyetinin milliyetime bunu öğütlemesi Benim için kabul edilemez.

Daha önce de dediğim gibi hiçbir toplum ilgilendirmiyor beni. Ben milliyetimi yükseltmeye, refahını ve huzurunu sağlamaya çalışırım. Benim bundan sonraki asli görevim Türk kültürü ve ananesini muhafaza etmektir.

Şimdi sorarım; bunun neresi kötü, bunun neresinde mücadele edilecek bir yan var?

Dinler hele islam gibi iptidai bir toplumdan çıkmış bir din size tabi ki ırkları Yok saymayı öğütleyecektir ama unutmamanız gereken nokta şu ki birincisi sevami denen dinletin öncelikli Gayesi daha fazla köle yaratmak, ikinci Gayesi ise ideolojisini tüm satıha yaymaktır.

Son olarak; hangi milliyettenseniz, milliyetinizi sevin. Bunu yaparken unutmamanız en önemli husus milliyetinizi severken size yurt vermiş milliyetlere ihanet etmeyin.

A

Neden sevmek zorundasn mesela? Orda doğdun diye mı? Ayrıca bu kadar şey söyleyip en son cümlende ne kadar tatlı bir 'Türkçü" olduğunu açıklamışsn. İnsanlar kültürünü, milletini seviyor diye onları hain ilan etme Sana kolay gelsin, iyi günler.

Erdal Yereç 4 yıl

Erdal Bülbn Zaten yazdığım cümlelerde de belirtmiştim; ben kimse kültürünü, milliyetini seviyor diye düşman değilim aksine insanların kültürünü ve milliyetini sevmesi benim sevindiğim bir şey. Neden sevmek zorundayım kısmına gelince; ben sevmenin aileden başladığına inanan bir insanım. Milliyet de bir nevi ailedir. Ben daima sevgi gördüm ailemden, bu daha büyük bir ailem olan milliyetime sevgi beslememin kaynağı oldu. Ben Türk değil Japon, Aborijin, Hutu da olsam aldığım aile sevgisi karşısında severdim milliyetimi. Son olarak: Hepimizin evrensel bir dili var; önemli olan o paydalarda buluşmak.

A Şakir Burçe 4 yıl

Türk = ırk Türkçü = ırkçı

Özgür Aşcı 4 yıl

Erdal Bülbn Neden sevmek zorundasın diye bir soru mu var la sen neden sosyalist olmak zorundasın o zaman? Siz bu kafalarla okuduğunuz o kitapları nasıl anlıyorsunuzz şaşırıyorum. Ya da bes belli anlamıyorsunuz ama ayağa yatıyorsunuz. Daha önce de bir yorumda yazdım " Biz Türkler, ırkçılığı diğer milletlere öfke, nefret, kin üzerine yapmayız. Sahip olduğumuzu diğerlerinden daha çok sevmek üzere ele alırız." diye. Lakin genel olarak algı tıkanıklığı sol cenaha hakim olduğu gibi sizi de es geçmemiş ne yazık ki.

Anıl Kenaroglu 4 yıl

Off ne yorum yapmışsın helall! Beni niye sosyalist ilan ettin ki hem? Kafana bakıp dalga geçiyorum sen ve senin gibilerle burda. Siz Türkler ırkçılığı tamamen diğer milletleri aşağılamak üzerine yapıyorsunuz keza Irkçılığın tanımı bu zaten. Neyle savunabilirsin, diğer diğer milletlerden neyinin üstün olduğunu söylesene bi. Burda doğdun diye niye kendini üstün sayyorsun ki ne farkın var? Azıcık evrim bilsen şu kafada olmazsn zaten. Yeterince komik ve iğrenç bir ırkçılığıniz var. Irkçısinz la, normal bir insan( hasta olmayan) ırkçılığı nasıl savunur ki???

Erdal Yereç 4 yıl

Erdal Bülbn Haha sen cidden sorunlusun. Anlamıyorsun okuduğunu Senin aklına faşizm denince hala ırkçılık geliyordur. Bir birimize olan üstünlükten hiç bahsetmedim. Diğerlerini aşağılamaktan da. Solsyalist değilsen de o cenaha yakın bir yerdensin belli ırkçılığa salladığına göre milliyetsiz olduğun kesin. Ha bence hiç sorun yok. İnsan istediğini olabilir ama gerekli zeka kriterine sahip olsun yeter ki.

Anıl Kenaroglu 4 yıl

Biz Türkler şunu şöyle yaparız derken bile bi üstünlük gösterisi olmuyor mu? Üstelik kötü bir şeyin üstünlüğünu taslıyorsun. Faşizm ırkçılıktan doğar. Oh ne güzel milliyetsiz olmak. Irkçılığa karşı durmak için düşünebilmek yeterli.

Erdal Yereç 4 yıl

Biz Türkler yerine ne demeliyim? B kümesine dahil 2 ler desem bile senin gözünde üstünlük taslamak olacak sen düşünemiyorsun erdalcığım. Senin beynin işlevsiz. Sen öyle yapabildiğini sanıyorsun.

Anıl Kenaroglu 4 yıl

Wooowww bravo.

Erdal Yereç 4 yıl

Irkınızı seviyorsanız, biraz da bilim öğrenin. Bilimde belirli bir ırka mensup olma diye bir durum yoktur. https://www.youtube.com/watch?v=OKHvuUz5EzE

Tuygur Pamukcuoğlu 4 yıl

Irkçılığı ağzına almak bile nefret suçu olması gerekirken bunun açık açık savunulabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Neyi savunduğunuzun bile farkında olduğunuzdan emin degilim. Eğer neyi savunduğunuzun farkındaysanız bu güzellemelerle iki yüzlü oldugunuz da açık

Özgür Aşcı 4 yıl

Özgür Aşcı Hay ağzınıza sağlık. Yazdığınızı defalarca beğenesim var.

Tuygur Pamukcuoğlu 4 yıl