Irkçılığa karşı kitap tavsiyeleri

ırkçılığı olan birine bunu yenebileceği bir kitap önerebilir misiiniz

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
107
107 CEVAP

Irkçılık böyle evirilip çevirilip diğer milletlerden olan insanların "aşağılık" olduğuna inandıran konuma getirildi. Hmm, acaba kim getirdi bu 'ırkçı' kelimesini buralara biraz düşünmek gerek.

Irkçılık insanın kendi ırkı veya milletinin yüce olduğuna inanmasıdır. Bir alman, bir ingiliz ya da bir kürtte böyle düşünebilir. Kendi ırkını yüce görmekte serbesttir.
Hele hele Türk Irkçısı olmuşsa bu bahsettiğin arkadaş gurur duyarım. Irkının yüce olduğuna inanmasını gerektiren yüzlerce şey var çünkü. Farklı bir Irk mensubu ise de saygı duyarım.

Özet: Irkçılık siz pissiniz herkes iğrenç bir tek biz mükemmeliz demek değildir.

Ve gerçek bir Türk ırkçısına karşı kullanacağız kitap falan olmaz. O okumuştur zaten onları çoktan. Sevgiler.

T

Kendi ırkının yüce olduğuna inanman başka ırkların seninki kadar yüce olmadığı anlamına gelmiyor mu? Düpedüz başka ırkları aşağı gördüğünün kanıtı bu. Insan utanır ben ırkçıyım demeye. En azından o hastalıklı düşünceyi içinde yaşar. O da yok.

Özgür Aşcı 4 yıl

Gelmiyor zaten arkadaş yazmış. İnanç meselesi her görüşe inanca saygı duyacaksın. Beğenmediğine hastalıklı diyip ben hümanistim demiyon dimi çok gülerim

Caner Akkır 4 yıl

Benim ırkımın yüceliğini tasdik eden şey diğer ırklarla kıyası değildir. Irkçılığa hastalıklı deyip bu düşünceyi içimde yaşamamı önermende ayrı bir muamma. Neyse, benim niyetimi ve düşüncemi tayin edip belli değerlere hapsedecek akıl sen değilsin o yüzden yazdıklarını önemsemiyorum. Anlama ihtimaline karşı izah ettim.

Taha Efcan 4 yıl