Irkçılığa karşı kitap tavsiyeleri

ırkçılığı olan birine bunu yenebileceği bir kitap önerebilir misiiniz

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
107
107 CEVAP

Hayır bir de argümanlara bakıyorum. Yok ırkçılar salak olurmuş, cahil olurmuş. Şunlar kitaplığımın bir parçası. Kolilerde olanlar, okuyup verdiklerim ve orda burda olanlar hariç güncel olarak okuduğum kitaplar bunlar. George Orwell dahi var. Cahil adam ırkçı olmaz. Cahil adam bir bok bilmediği için suçu hemen başklarına atar. Burada verebileceğim en büyük örnek İlber Ortaylı'dır. Aramızda, ırkçılara laf atanları toplasak onun okuduğu kitaplara, bilgi birikimine yaklaşamaz. Şimdi bu adam ırkçı diye salak, aptal mı oluyor? Hayatında Das Kapital okumamış, kavgam okumamış, 2 farklı ideolojiyi kıyas yapmamış insanlar gelip başkalarına sırf ideolojisi yüzünden "çomar" yakıştırması yapıyor. Asıl faşist maalesef sizlersiniz. Başkasının görüşüne dahi saygısı bulunmayan, 2 gram kitap okumayan, hayatında karşıt görüşe dair bir şey bulunmayanlar sizler, zavallısınız. Keşke biraz daha "aydın" olup farklı şeyler okuyup bilgilenseniz. Keşke..

com-kh4trlkdoj6p1vats9b4.jpg

M

Ve evet drone çalışıyor: D

M Emre Özcanlı 4 yıl

Kardeş bende de var drone it dalaşı yapalım

Taha Efcan 4 yıl

abant kampına gel: D

M Emre Özcanlı 4 yıl

Drone yok. Sen getir turlarım biraz. Gelicem

Taha Efcan 4 yıl

Aptallığın ölçütü zekilik değildir. Zekanı hangi yöntemle nasıl ve Niçin kullandığndır ölçüt. Yani zekanı doğru kullanmak. Mesela ırkçılığı ifade özgürlüğü olarak nitelendirip saygı duyulması gerektiğini söyleyen biri zeki bile olsa, ki bunu bilmiyoruz, zekasını doğru kullanmayarak aptallık etmiştir. Vasat zekada biri bile yaklaşımı ve hayatı algilayiş biçimiyle çok daha akıllıca davrababilir. Ki bu duygusal zekasının da daha gelişkin olduğunun göstergesidir. Irkçıların duygusal zekasının çok zayıf olduğu kesin.

Özgür Aşcı 4 yıl

Kaç tane tanıdın öyle? Valla benim etrafımdaki insanların hepsi benim görüşümden ve dediğin gibi değil.

M Emre Özcanlı 4 yıl

Daha akıllıca argumanlarla beni ikna etmeni beklerdim ya da iş olsun diye de bunu vurgulamış olabilirim. Bu kurduğum cümlenin amacını anlamayı sana birakıyorum.

Özgür Aşcı 4 yıl

Kurduğun oldugun cümleler klişe kokuyor. Duygusal zeka yokmuşmuş. En ırkçı dediğin Atsız'ın Ruh Adam kitabını oku öyle gel.

M Emre Özcanlı 4 yıl

Nihal Atsızin makalelerini okudum fazlasıyla. Duygusal zekanın özünde empati vardır. Nihal Atsız'ın duygusal zekası gelişkin olsaydı ırkçı olamazdı. Bu klişe bir ifade de değil. Klişe olduğu vurgusuysa klişe bir savunma.

Özgür Aşcı 4 yıl

Makalesini demiyorum, o kitabını bir oku öyle gel sonra bana duygusal zekasından bahset.

M Emre Özcanlı 4 yıl

O kitabından bir cok alıntı veya metini de okudum. Kitabın tamamına vakit ayırmayı gerekli görmememe yetti. Edebi yönden fazlasiyla vasat ve hastalıklı duygularla bezenmiş. Makalelerinde en azından zeka pırıltısı vardı. Hiç öyle şeylere bulaşmasaymış.

Özgür Aşcı 4 yıl

Bana göre de Nazım'ın eserleri öyle bu demek değildir ki kendisine eleştiri yapıyorum böyle acımasız. Overrated diyorum o kadar ama duygusal zekasına laf edemem. Aramızdaki fark bu kardozo. Hadi arv.

M Emre Özcanlı 4 yıl