İşletme kurmak için fikirler (sezonluk)

İş kurmadan anlayan birilerini alabilir miyim ?
Max 10bin bütçemiz var. Genel olarak öğrenci yerindeyiz. Ayrıca yaz aylarında nüfus 5 katına kadar çıkıyor. Dondurma, oyun alanları oldukça çok. Devamlılık getirecek ya da yaz ayı için "şu olay yeni çıktı koyduğunu alır kar elde edersin" dediğiniz bir şey var mı ?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

Yine geçen gün bir arkadaşa söylediğimi söyleyecğim. 200 TL 2. tost makinası al evinde tost yap öğrenci arkadaşlarına sat baktın işler oluyor part time öğrenci arkadaşlarını servis için işe al baktın yine olmuyor bir tost makinan olmuş olur.

Öğrenciyim(bu sene bitecekse) Paranı bankaya koy yaz gelmeden KOSGEB'e başvur işletme giderleri cart vurt oraya girmeyeceğim hibe desteğinde Kosgeb girişimcilik sertifikası aldığında buraya tekrar yaz konusalım. Ama ne yaparsan yap üret sevgili dostum. Başka bir hayatımız başka bir memleketimiz yok.

G

valla aklıma güzel birkaç iş geldi de. Ginger kiralamak, dondurma ve vitamin bar. Daha okulun bitmesine 3 yıl var

Enver Dawud 4 yıl

Ticarette önemli olan sürdürülebilirlik planınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim. Çok olan şey tutmaz diye birşey olsaydı kuyumcular yan yana olmazdı. Plan program dahilinde en az 3 yıllık bir iş planlaması gerekmektedir. Ayrıca sektör farkı olmaksızın çalışan para ama az ama çok kazanır.

Gökhan Akıcı 4 yıl

Zaten ilk bu yazlık olayını tutturursak eğer kar elde ederiz ondan sonra aklımızda başka şeyler var. Giyim üzerine yer açma durumu vs. Ama onun için çok fazla para gerekli. Ya da yemek yeri. İşte bunun için biraz birikim istiyoruz. KOSGEB falan biraz baktık da ilk biizm cebimizden harcamayı istiyor proje kabul olursa parayı veriyorlarmış

Enver Dawud 4 yıl

Lokasyon neresi peki? Ginger kiralama fikri hoşuma gitti. Bisiklet, elektirikli motor diye 2-3 seçenek sunmanız daha mantıklı tek bir kalemden

Gökhan Akıcı 4 yıl

Ya işte şimdilik sadece fikir. Gingerlerde ne marka önemlidir kalitesi nedir gideri geliri vs onları bir araştırmam gerek. Yazlık bir yer. Yazın nüfus 5 katı. Yan ilçelerden gençler de geliyor. Akşamları daha kalabalık oluyor. Genel olarak kalabalık olan 2 cadde var. Biri el malzemeleri hediyelik vs. Satış diğeri de kafeler oturma alanı meydan(konser alanı) ve mısırcılar. Biz meydana yani o mısırcıların oraya sabahtan dondurmayı koyup yanına da gingeri bırakmayı planlıyoruz. Birkaç tane baktım 2.5 bin liraydı. Hani ilk 2 hafta getirisine göre bir tane daha alırız. Ayrıca bu çocuk oyuncakları anlık heyecanlar falan koymayı da düşünüyoruz küçük küçük.

Enver Dawud 4 yıl

umarımherşey gönlübüzce olur bol şans. İnternet girişimlerinide unutmayın bu arada gelecek orada bakarsınız belki ginger filosu kiralarsınız. Baş baş

Gökhan Akıcı 4 yıl

Teşekkür ederim fikirlerin için Başarılar !

Enver Dawud 4 yıl