İşsizlik bir devlet sorunu mu yoksa bireysel bir sorun mudur?

İşsizlik bir kamu sorunu mu yoksa Bireysel bir başarısızlık mı sosyolog ne düşünür

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Sosyal bir sorun devlet herkese iş vermek zorunda değil iş alanı acabilir

M

Hocam mevcut iktidar ile bu çok zor. Zira mevcut iş alanlarını özelleştirdi,

Demir Girişgen 6 yıl

Hangi iktidar böyle bir sorunu çözebilir

Muhammet Küçükdaşcı 6 yıl

Şu an mevcut olan mecliste bulunan hiçbir parti ne yazıkki hocam

Demir Girişgen 6 yıl

Ozaman meclis kapansın

Muhammet Küçükdaşcı 6 yıl

Bencede kapansın hocam zira orada oturanların ülkeye en ufak bir yararları yok aksine bir ülkeyi doyuracak kadar masrafları var. Sizce haksızmıyım hocam.

Demir Girişgen 6 yıl

Bence bunun meclisle hükümetle ilgisi yok. Tabiki vardır ama tüm suç devletin değil. Eğitimle ilgisi var. Devletin tek suçu bu. Bu ülkenin eğitim sisteminin değişmesi lazım. Öğretmenlerin öğrencilere müfredatın dayattığı matematik edebiyat sosyal bilimlerden daha çok hayal kurmasını öğretmesi gerekli. Vizyon sahibi nitelikli nesiller yetişirse. Bu nesiller iphone u samsung u alibaba yı mercedes i bmw yi facebook u ve daha nice şirketleri kurarlar. Ülkede iş istihdamı sağlanır. Ülkenin ekonomik gücü artar. Mesele okumuş okumamış değil hayalperest vizyon sahibi ve bu hayalleri uğruna gözünü karartacak kadar cesaretli nesiller yetiştirmekte. Bugün akp gitsin başka bir parti gelsin yine pek çözüleceğine sanmıyorum.

Emrecan Kavuk 6 yıl

Emrecan Kavuk hocam kısmen katılıyorum eğitim müfredatı değişmeli idarecilerimizin hepsi almış yaşını gitmiş bu ilime ve bilime soğuk bakan ilim ve bilimi eğitim müfredatından çıkarıp dini projelere daha çok sıcak bakan ( önümüzde TÜBİTAK örneği var ki başındaki şahsın bilimle uzaktan yakından hiç bir alakası yok) idarecilerimiz var. Mevcut meclis bu sorunu çözemez. Bu sorunun çözülmesi için alanında uzman genç ve dinamik idarecilerimizin olması gerek bence Emrecan hocam

Demir Girişgen 6 yıl

Demir Girişgen bey. Görüşlerinize saygı duyuyorum, çoğunlukla katılıyorumda. Tek bir katılmadığım nokta var oda dini projeler konusu. Onuda sanırım tamamen kısıtlamak amaçlı söylediğinizi zannetmiyorum. İlim, bilime kesinlikle yatırım yapılmalı. Fakat dini organizasyonlar projelerde kısıtlanmamalı. Çünkü din de insanın manevi olarak bir gereksinimi ve temel değerlerini oluşturan bir araç. Örneğin;ahlaklı olmak, güven, sevgi, saygı, yardımseverlik vb. Güzel huyları insanlara verebilecek en büyük araç dindir. Dini eğitimde olmalı bilimsel eğitimin yanında. Din maneviyatı inşa etmeli. Diğer bilimsel ilmi organizasyonlarda dünyevi amaçlara uygun düzenlenmeli. Yani her iki taraftanda eğitime önem verilmeli. Saygılarımla.

Emrecan Kavuk 6 yıl

Emrecan Kavuk hocam ben dine laf etmedimki Tubitaka laf ettim hocam. Yüzlerce insanlığa faydalı projeler Tubitak kabul etmeyip avrupada birincilik alan projeler dururken hoşaf projesi çalınmaya dayanıklı cami çeşmesi Arapça yazılı projeler sizce saçma değilmi hocam. Elbetteki bilimin ışığı dindir ama bunlar çok saçmaladı hocam ya.

Demir Girişgen 6 yıl

Demir Girişgen bey özur dilerim. Yanlis anlamisim mazur gorun.

Emrecan Kavuk 6 yıl

Estağfurullah Emrecan Kavuk hocam lafını bile etmeyin saygılar sunuyorum hocam

Demir Girişgen 6 yıl