İştahsız çocuklar için ne yapılabilir?

Selâmün aleyküm iştahsızlık çocuklarınız için ne yaptınız bi care varmı bu istahsizliga. Yemek istemiyorlar. Aile hekimi çok zayıflar iştah şurubu yazsam onuda kullanmasıniz biliyorum aşı yaptirmadiginiz gibi bende ole bir surup varmı dedim evet var dedi..( çünkü yok biliyorum bitkisel sakinleştirici bir şurubun yan etkisi iştah açar diye başka bir Dr. Anneme demisti)15 Aylik 9 kilo ve 9.700 gramlar

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Çocuğunuzun şuanki kilosu, boyu vs çok birşey ifade etmez aslında. Bize az ya da hiçbir şey yemiyor olarak gelse bile çocuklar kendileri için gerekli olan gıdaları alabilecekleri kapasitededirler.

Çocuğunuzun gelişimini takip etmek için dünya sağlık örgütünün grafiklerinden yararlanabilirsiniz. Önemli olan çocuğunuzun kendi çizgisini takip etmesidir, belirli bir yaşta bir kilo/uzunluğa sahip olması değil. Varsayalım ki kendi çizgisini takip etmiyor, o zaman grafiğe bakarak hangi dönemde kilo alımı azalmış olduğuna bakarak sebebini bulmak daha kolay. Bunu sizin icin yapan aplikasyonlar da var, growth gibi mesela.

Ben iştah artırıcı ilaçların kullanımı hiç doğru bulmuyorum. Ciddi anlamda gerek olmadıkça verilmesi de ne kadar uygun o da ayrı bir soru.

S