İstanbul'da bir öğrencinin geçimi nasıl olur?

arkadaşlar yine belki sizin için saçma bir soru soruyor olacağım ama iyi bir sıralamaya rağmen sevdiğim ve gerçekten istediğim için boğaziçi fizik okumak mantıksız mı ve istanbulda bir öğrencinin geçimi nasıl olur, ekonomik anlamda çok sıkıntı çeker mi ? (cevap verenler için çok teşekkür ederim tercih dönemleri de yaklaşıyo görmüş geçirmiş insanların görüşleri, önerileri cidden çok önemli benim için .)

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Eğer burayı istiyorsan kazanırım da diyorsan şimdiden çalışmaya başla, asla geri kalma ve sonra okulda kal hocalarca iyi bilin ve yutrtdışına git, sonra istersen gel. Bırak istanbulda nasıl öğrenci olurum nasıl geçinirimi, nasıl fizxikçi olurum onu düşün önce madem boğaziçi fizik istiyor gönlün.. Bunun yerine öğrenciliği istanbulu ortamı maddi durumu falan düşünürsen yüksek alkolik olarak mezun olursun. Para da istemez. Boğaziçi iyi okul, fizik de zor ama iyi bölüm, iyi çalış, fizikçi olacaksan oku yani. . : ))

E

ailemin ekonomik durumu çok iyi olmadığı için sordum onu aslında

Özgür Aytaç 6 yıl

zaten sıralamam 5500 ken fizik istememin sebebi fizikçi olmak

Özgür Aytaç 6 yıl

ortamı falan çok umursamıyorum zaten xd

Özgür Aytaç 6 yıl

Anladım genç, ondan bahsediyordum bende fizikçi olacaksan ailenin durumunu da umursamayacağın bir yol yordam bulmak gerek işte. Burs falan alırsın, devamlı iyi çalışırsan olur, zaten bizim memlekette en büyük bilimciler, edebiyatçılar, sanatçılar hatta kahrolası siyasetçiler de hep fakir ailelerden hatta köylü çocuklardan falan çıkar.

Ercan Akalın 6 yıl