İstanbul'da yalnız başıma kalacak yer konusunda kararsızım, yardım?

arkadaşlar selam bir konuda fikrinizi alacağım. İstanbul'da ailemle yaşıyorum, yakında memlekete dönüş yapacaklar ama ben burada kalacağım. Sorum ise kalacak yer meselesi.

atatürk havalimanında çalışıyorum, beylikdüzü-mecidiyeköy arası bir yer belirledim kafamda, 1+1'e çıksam en uygun (700-800 tl) beylikdüzü ama o da çok şehir dışı.

daha merkezi bir yerde başkasıyla eve çıkayım diyorum ama titiz ve aşırı düzenli biri olduğum için ev arkadaşıyla sorun yaşarım, kendim gibi titiz, bulaşık biriktirmeyen ve çalışan birini bulsam belki ama o da şans işi.

bunları yazarken apart geldi aklıma, apart mantıklı olur mu yoksa çok mu baskı altında hissederim orda? Atıyorum misafirim gelse sorun yaşanır mı? Öğrenci çok olur oralarda, gürültü problemi yaşar mıyız?

aylardır hindi gibi düşünüyorum işin içinden çıkamadım sizce en mantıklı seçenek hangisi ya da başka bir tavsiyeniz var mı?

com-dsz0aajdb48j06ynthm6.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Kardeşim tıpkı bahsettiğin gibi biriyim. Titiz bulaşık biriktirmeyen vs vs. Ben de kimseyle anlaşamıyorum ev konusunda. O yüzden maaşımın 4te 1ini kiraya veriyorum ama kafam çok rahat. Sana da tavsiyem ekonomik durumun el veriyorsa keyfi harcamalarını azaltıp tek başına yaşayarak çok rahat bir hayat sürebilirsin

O

sağolasın dostum, en mantıklısı tek çıkmak tabi de kiralar çok uçuk. Ortalama bir semte çıkayım desem neredeyse yarım maaşi bağlamam gerek. Artık ya mesafeden ya da maaştan fedakarlık edip tek cikicam olmazsa.

Tolga Yumru 6 yıl

Kesinlikle tavsiye ederim. Milletin ağız kokusunu çekmeye hiç gerek yok. Yalnızken kirlettiğin bulaşık bile rahatsız etmiyor. Ama başkasının kirli kıyafeti nbile huzursuzluk veriyor.

Ozan Misenti 6 yıl

Üniversite hayatım boyunca 1 yıl 2 kişi kaldım gerisi hep tek. Birini davet etsen ev arkadaşın rahatsız olacak. Onun misafiri gelse sen rahatsız olacaksın. Benim mesela arkadaşlarım geliyor. Ben çalıştığım için onlar otururken diyorum ben yatıyorum siz keyfinize bakın diye. Veya kalıyorlar sabah ben gidiyorum onlar kapıyı kilitleyip anahtarı bırakıyorlar başkasına. Kısacası jher açıdan avantajlarla dolu

Ozan Misenti 6 yıl

hocam biz kardeş falan olabilir miyiz resmen beni tanımlıyosun, hangi şehirdeysen söyle oraya taşınayim birlikte yaşayalım ömür boyu mutlu oluruz gibime geliyor

Tolga Yumru 6 yıl

Lan adamı tek kalmaya ikna etmeye çalışırken adam benimle eve çıkmaya ikna oldu amk

Ozan Misenti 6 yıl

Teşekkür ederim kardeşim ben tek başıma mutluyum. İstersen yan daireyi tutalım sana da

Ozan Misenti 6 yıl

haha sağolasın dostum

Tolga Yumru 6 yıl

Ozan Misenti nerde oturuyorsun ya bi söyle yine de

Mehmet Karabag 6 yıl

Samsun, neden sordun ki?

Ozan Misenti 6 yıl

com-vemsupfj8uqafqcubixz.jpg

Ozan Misenti 6 yıl

Yalnızlığın en keyifli yanı da bu

Ozan Misenti 6 yıl

Adam zaten İstanbul'da sana istese de Ev arkadaşı olamaz hemen de hayallerini yıktın ondan sordum Bak ben de film izleyecem şimdi bu resmi görünce

Mehmet Karabag 6 yıl