İstanbul'da yalnız başıma kalacak yer konusunda kararsızım, yardım?

arkadaşlar selam bir konuda fikrinizi alacağım. İstanbul'da ailemle yaşıyorum, yakında memlekete dönüş yapacaklar ama ben burada kalacağım. Sorum ise kalacak yer meselesi.

atatürk havalimanında çalışıyorum, beylikdüzü-mecidiyeköy arası bir yer belirledim kafamda, 1+1'e çıksam en uygun (700-800 tl) beylikdüzü ama o da çok şehir dışı.

daha merkezi bir yerde başkasıyla eve çıkayım diyorum ama titiz ve aşırı düzenli biri olduğum için ev arkadaşıyla sorun yaşarım, kendim gibi titiz, bulaşık biriktirmeyen ve çalışan birini bulsam belki ama o da şans işi.

bunları yazarken apart geldi aklıma, apart mantıklı olur mu yoksa çok mu baskı altında hissederim orda? Atıyorum misafirim gelse sorun yaşanır mı? Öğrenci çok olur oralarda, gürültü problemi yaşar mıyız?

aylardır hindi gibi düşünüyorum işin içinden çıkamadım sizce en mantıklı seçenek hangisi ya da başka bir tavsiyeniz var mı?

com-dsz0aajdb48j06ynthm6.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Olayları çok hafife alıyorsunuz bence, hiç bir eşyası olmayan bir insan için bir anda tek başına eve çıkmak kolay değildir. Peşin ödenen ilk kirası, depozito, emlakçı komisyonu, doğalgazı, suyu, elektriği açtırma vs. Kaça gelecek sizce? Bunların hepsini yapmak için bu adamın 10.000 liraya ihtiyacı var. Bekara koca boşamak kolay. Devir ekonomi devri, ikinci el eşya alsan dahi ilk ev macerana tek başına atılma hayal kırıklığı yaşarsın. Tek başına yaşamak güzeldir eyvallah. Ama burası Anadolu değil. İstanbul. Maliyetleri sende en az benim kadar iyi biliyorsun. İyicene araştır, iş yerine yakın bir bölge de en azından kurulu bir eve git ve sadece masraflara ortak ol. Ömrünün sonuna kadar böyle yaşamayacaksın ya. İllaki tek başına da eve çıkacaksın. Ama ilk tecrübeyi kesinlikle tek yapma. Senelerdir tek yaşayan bir adam olarak söylüyorum bunu. Öyle 3.000 lira alıyorum 1.000 lira kira veririm, kalan 2.000 bana yeter gibi sade bir matematikle işler yürümüyor inan:)

U