İzmir'de hayat şartları iyi mi?

Önümüzdeki sene 4 yıl boyunca iş nedeniyle izmirde'de kalma durumum var sizce İzmir'in +/- leri neler? Yaşam, pahalılık, fiziki ve sosyal çevre olarak... Yardımcı olursanız sevinirim.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Yani bir İstanbul değil, artısıyla da değil, eksisiyle de değil. Çok daha ucuza çok daha yüksek bir yaşam tarzın olur, haftada 20-30 tlye pazar alışverişini yaparsın, kimse sana niye bunu giydin, neden burdasın vs vs demez, her bütçeye uygun yaşam vardır, sosyal olarak istanbuldan geridir, eplence olarak da, ama kendini rahat ve mutlu hissedersin. Bunu 1-2 haftadan anlayamazsın, en az 1 sene tecrübe etmelisin. Doğası güzeldir, 1 saat yakında şahane plajlar vardır, güneye yakındır, 3.5 saatte bodruma gidersin, marttan itibaren hava ılımaya başlar, kar yapmaz, yüzde 80/90 hava açıktır. Güneş hep sana gülümser. Taksi pahalıdır, mesafeler kısadır, bir uçtan bir uca 30-40 dkda araçla metropolü geçersin.

B

Sosyal olarak evet Istanbuldan normal olaral geridir ama kulturel anlamda kendini gelistirmek istersen acikta da kalmazsin. Taksi konusunda ise İzmiri bilen birine kac yazar diye sor sonra pazalik et kabul etmezse diger taksiye soŕ o arada kabul etmeyen adam seni cagiracakrur ozellikle gece bineceksen. Her seferinde tutmustur ))

Canses Grandieur 3 yıl

Açıkta kalmazsın ama kasman gerekir, istanbulda çok daha herşey önünde... Taksi konusunda; evet ama pahalıdır işte, istanbulun 2 katı vardır, net. Kendi aracınla missss

Burcu Yalap 3 yıl

Her yerde etkinlik var ama iyice arastirmak gerekir onu kastediyorsan haklisin ben istanbula gittigimde hersey onumdeydi dedigin gibi. Taksi pahali mi ya... Ben hic farkedemedim. 3 lira açılışı var. Onun disinda tekerin donus sayisina gore artiyor ben taksicilerin birligi varya oradan ortak diye biliyorum.

Canses Grandieur 3 yıl

Yepp, onu kastediyorum. Pahalı. 4,5 yıl istanbulda, geri kalanı İzmir'de yaşayan biri olarak senede 1-2 gideriz ve her seferinde bu farka şaşırıyorum, nasıl bu kadar olabiliyor diye. Her şehir farklı, örneğin Uşak da İzmir'den yüksek. Şehir küçüldükçe taksimetre yükseliyor

Burcu Yalap 3 yıl